Autotests

TEST Ford Transit Active & Trail: Stijlvol én avontuurlijk

Vorig jaar heeft Ford het gamma van de Transit en Transit Custom verder uitgebreid met de uitvoeringen Active en Trail. De eerste onderscheidt zich door zijn avontuurlijke look, terwijl de tweede er uitgebreidere off-roadcapaciteiten aan toevoegt.

Nicolas Morlet Nicolas Morlet | Gepubliceerd op 12/06/2021 | Leestijd: 2 min

De SUV’s krijgen nu ook navolging in de wereld van de bestelwagens, want Ford beweert in dit segment de inspiratie te hebben gevonden voor zijn Active en Trail. Beide delen ze een exclusief voorkomen dat bestaat uit 16 of 17 duimsvelgen en extra bescherming. De Transit Custom krijgt daar standaard nog dakrails bij. Het interieur is dan weer minder speciaal, maar behoort nog steeds tot de meest aangename in het segment.

Ford Transit Active & Trail

Advertentie – lees hieronder verder

Het echte verschil tussen beide versies situeert zich vooral op technisch vlak. Naast een nieuwe grille geïnspireerd op de befaamde Ranger Raptor, onderscheiden de Trail-versies zich door hun offroad-capaciteiten, ook al kennen die hun grenzen. De grote Transit Trail heeft recht op een intelligente vierwielaandrijving, die 50% van het koppel naar de vooras leidt als de achterwielen grip dreigen te verliezen. Dit concept wordt in goede banen geleid door nieuwe rijmodi die speciaal zijn aangepast aan lastige rijomstandigheden. De Transit Custom Trail voegt daar een sperdifferentieel aan toe, dat de tractie automatisch leidt naar het wiel met de meeste grip. Een oplossing die optioneel eveneens verkrijgbaar is op de Transit Custom Active. Noteer dat deze technologie in geen enkele configuratie een negatieve invloed op het laadvolume heeft.

Ford Transit Custom Trail cargo

Op motorisch vlak worden drie versies van de 2.0l EcoBlue diesel aangeboden, met eveneens de optionele 48V micro-hybridisering op de Transit Custom. Deze oplossing biedt een duidelijke meerwaarde op vlak van loopcultuur en dus ook voor het rijcomfort in lage toeren, als de elektrische module de verbrandingsmotor bijspringt. Onderweg hebben deze bestelwagens van Ford niets meer te bewijzen als het op rijgemak of wendbaarheid aankomt, al dan niet in de Active of Trail uitvoering.

Ford Transit Trail off-road

Conclusie

De Active-versie voegt nog een portie stijl toe aan de bekende rijkwaliteiten van de Transit en de Transit Custom, terwijl de Trail-versie extra zekerheid biedt in lastige rijomstandigheden.

Klik hier voor de brochure + technische gegevens 

Klik hier voor de prijslijst

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie