Autotests

TEST SsangYong Korando e-Motion: Compromisloos

We hebben al exclusief achter het stuur van de eerste 100% elektrische SUV van het Koreaanse merk SsangYong kunnen plaatsnemen, en die heeft heel wat overtuigende argumenten in huis! 

Geschreven door Maxime Pasture | 11/12/2021

De nieuwe generatie van de SsangYong Korando kreeg tijdens de voorstelling eind 2019 zeer goede perskritiek: een keurig interieur, een actuele uitrusting, een riante ruimte op de achterbank en vooral een verbeterd rijgedrag. Het goede nieuws is al deze positieve elementen ook terug te vinden zijn op de e-Motion, de 100% elektrische versie van de Korando.

Korando e-Motion

Rijbereik getest en goedgekeurd

Met zijn 62 kWh accu die geen impact heeft op de laadcapaciteit van de koffer (551 liter), biedt de elektrische Korando een theoretisch rijbereik van 340 km, dat in de stad tot 474 km kan oplopen. In de praktijk waren we zeer aangenaam verrast om zonder veel moeite 310 km te halen, terwijl de autosnelwegritten toch ongeveer 50% van ons testparcours uitmaakten.

SsangYong Korando e-Motion

De warmtepomp is standaard geïntegreerd en helpt deze autonomie te behouden, zelfs als je geniet van de airco. Het gevoel van het rempedaal is net zo opmerkelijk en blijkt nog overtuigender dan de feeling van veel elektrische voertuigen van de grote Europese merken.

SsangYong Korando e-Motion interieur

Met de peddels op het stuurwiel kun je de energierecuperatie tijdens het remmen ook aanpassen in 3 verschillende modi: met de strafste kan je het rempedaal zelfs bijna vergeten… wat heel leuk is voor de bestuurder!

Onklopbare prijs in zijn segment

Het vermogen van 140 kW (190 pk) dat naar de voorwielen wordt gestuurd, zorgt voor mooie sensaties in de sportmodus. We begrijpen meteen waarom deze gezins-SUV 1.500 kg kan slepen. Met 38.990 euro voor het instapmodel biedt hij een uitstekend comfortniveau met als bonus een compleet pakket rijhulpmiddelen en steeds 7 jaar garantie.

Conclusie

Zulke scherpe prijzen vind je bij de concurrentie enkel terug bij SUV’s van een lager niveau.

SsangYong Korando e-Motion 2021

SsangYong Korando e-Motion: technische fiche

Motor: elektrisch, 140 kW/360 Nm

Aandrijving: naar de voorwielen

Versnellingsbak: automaat, 1 verhouding

L / b / h (mm): 4.465 / 1.870 / 1.635

Leeggewicht (kg): 1.765

Koffervolume (l): 551

Batterij (kWh): 62

Rijbereik WLTP (km): 339

Topsnelheid: 156 km/u

Gem. verbruik: 16 kWh/100km

Prijs: € 38.990 BTWi

Snelladen (DC): 0 – 80% in 33 minuten

Laadtijd AC 6,6 kW: ca 9u

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook