Autotests

TEST Volkswagen Caddy California: Avontuur op elke hoek van de straat

Volkswagen innoveert op de markt van de vrijetijdsvoertuigen met de Caddy California, een éénvolumer die wordt omgebouwd tot een pocket kampeerwagen. Hij is niet alleen ingenieus, maar blijkt ook een stuk betaalbaarder dan zijn concurrenten.

Geschreven door Maxime Hérion | 29/10/2021

Vrijetijdsvoertuigen zijn de jongste jaren erg hip en sinds de Covid-19-pandemie hebben ze enkel aan populariteit gewonnen. Volkswagen biedt een gamma met de erg gewilde T6 California en de Grand California op basis van de Crafter. Met de komst van de nieuwe Caddy California heeft de constructeur een bijkomende troef in handen als instapmodel.

Beperkte uitrusting

Volkswagen Caddy California

Advertentie

Dit model is beschikbaar in twee koetswerklengtes (4,5 of 4,85 m) en biedt een opklapbaar tweepersoonsbed in de bagageruimte achter de achterbank. De Caddy moet het zonder watertank of vergiet stellen,

Volkswagen Caddy California

maar kan wel worden voorzien van een op de vloer gemonteerde keukenunit met een gaspit om ‘s ochtends koffie te zetten en een praktische opbergruimte. Rechts zit een textielzak met daarin twee klapstoelen en een tafel. De perfecte setting om even te ontspannen en iets te drinken, ook al kan het gebrek aan een koelkast voor frustraties zorgen.

Interessante details

Ondanks de eerder karige uitrusting, blijft de Caddy California toch comfortabel, want hij is bijvoorbeeld wel leverbaar met een optionele standverwarming, die vooral nuttig is voor vakanties buiten het seizoen. Er is eveneens een panoramisch dak van 1,4 m² mogelijk dat je een prachtig zicht op een sterrenhemel biedt.

Tot slot kan de Caddy California rekenen op de VW-ervaring op vlak van vrijetijdsvoertuigen door ingenieuze details zoals de dimbare leeslampjes boven het bed en de verluchtingsroosters die aansluiten op het frame van de zijruiten van de bestuurder en de passagier. De Caddy is ontworpen voor twee personen, maar kan ook met een optionele tent worden gecombineerd zodat de overnachtingscapaciteit wordt verdubbeld.

Besluit

Volkswagen Caddy California

Ook al zijn de mogelijkheden beperkter dan bij een Transporter California, toch heeft de Volkswagen Caddy California de verdienste dat hij een kampeeruitrusting biedt die perfect past in een bestelwagen voor dagelijks gebruik, en dat alles voor een prijs die betaalbaar blijft. Kortom, onze reislust is gewekt…

Volkswagen Caddy California 1.5 TSI DSG: technische fiche

Motor : 4 cil. benzine, 1.498cc ; 114pk bij 4.500 t/min ; 220 Nm bij 1.750 t/min

Aandrijving: naar de voorwielen

Versnellingsbak: 6-trapsautomaat L/B/H (mm) : 4.500/1.850/1.830

Leeggewicht (kg) : 1.657

Nuttig laadvermogen (kg) : nb

Nuttig laadvolume (m³) : nb

Sleepvermogen (kg) : 1.400

Tank (l) : 50

Gem. verbruik (l/100 km) : 6,77

CO2 (g/km) : 151

Prijs (€ excl. BTW) : €25.826

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook