Autotests

TEST VW Crafter: Kom op, Sprinter!

Nu Mercedes net zijn nieuwe Sprinter heeft onthuld, pakt de VW Crafter uit met een sterk aangedikt gamma om zijn concurrent te tonen wie de baas in dit segment is!

Nicolas Morlet Nicolas Morlet | Gepubliceerd op 13 apr. 2018 | Leestijd: 4 min

Bestelwagen, pickup, chassis met enkele of dubbele cabine, in korte of lange versie: de Crafter is goed voor alle werk dankzij de 69 mogelijke configuraties in de catalogus, die het ruimste aanbod op de markt levert! En daaraan kunnen nog de talrijke transformaties voor specifieke behoeften (ambulance, brandweer, …) gevoegd worden. Om zo’n diversiteit te verzekeren, kan de Duitse lichte vrachtwagen op een resem technische oplossingen rekenen.

Advertentie – lees hieronder verder

Er zijn ook drie aandrijfmogelijkheden voorzien: voorwielaandrijving, voor een lage laaddrempel en een laadvolume dat tot 18,4 m3 kan oplopen; achterwielaandrijving, voor zware ladingen tot 5,5 ton; en vierwielaandrijving voor meer efficiëntie op moeilijk terrein en in lastige weersomstandigheden. En dan is er ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor een 8-trapsautomaat (traditioneel, met koppelomvormer) en één van de vier motorisaties van de 2.0 TDI: 102, 122, 140 of 177 pk.

Assistentie verzekerd

We kregen de gelegenheid verschillende configuraties (pickup, bestelwagen L2 en L3) te testen en telkens schitterde de Crafter met zijn rijgemak: de stuurhouding is één van de beste in het segment, of zelfs de beste, dankzij een vrij verticaal geplaatst stuurwiel en een goed in de hand liggende schakelpook. Beladen of niet overtuigen de drie krachtigste motoren door hun respons, dankzij het koppel (tot 410 Nm) dat vanaf de lage toeren paraat is. Misschien maakt de omvang van de Crafter een stevige indruk – vooral in de langste versie met 7,4 meter tussen de bumpers – maar gelukkig kan de bestuurder rekenen op een resem hulpsystemen om hem bij de staan.

De uitrusting omvat onder meer rijstrookbewaking, Front Assist en Park Assist die zeer handig zijn bij het manoeuvreren. Voor professionele gebruikers is zeker de Trailer Assist een aanrader, want die laat toe zeer eenvoudig een aanhanger ergens precies te plaatsen dankzij de bediening van de zijspiegels en de achteruitrijcamera. Ook de Side Wall Protection, die de bestuurder waarschuwt als een contact met de flanken dreigt, is aan te bevelen als er op smalle plaatsen gemanoeuvreerd moet worden.

Besluit

Technologie, rijgemak en een uiterst compleet gamma : de Crafter bewijst dat hij de koning van dit segment is! In afwachting van de Sprinter!?

+

Talrijke varianten

Aangenaam en makkelijk rijden

Zeer compleet gamma

Top veiligheidsuitrusting …

… maar optioneel en vrij duur

Klik hier voor de VW-nieuwprijzen

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie