Autonieuws

Lexus LY680: 2.000 pk en bijna 5 miljoen euro

Het nieuwste model van Lexus is geen auto. Het is een luxejacht van meer dan twintig meter lang, met al het nodige om het je goed te voelen.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 2 apr. 2024 | Leestijd: 2 min

Lexus, het luxemerk van Toyota, wil zijn activiteiten diversifiëren met producten geïnspireerd door een hele andere wereld. Samen met de Horizon Group, de grootste jachtfabrikant van Azië, heeft het merk de Lexus LY680 voorgesteld, een luxejacht. Het concept? “Het moet aanvoelen als een schuilplaats op volle zee en een ruimte bieden waar veeleisende klanten zich vrij en op hun gemak kunnen voelen.”

Lexus boat 2

Advertentie – lees hieronder verder

Vrijetijd

Het exterieur belichaamt de ‘L-finesse’-designfilosofie van Lexus en het interieur is tot in de kleinste details verzorgd om een comfortabele leefruimte te bieden. Lexus mikt qua prestaties op vertrouwenwekkende vaareigenschappen, met een stabiele wendbaarheid, een uitstekend comfort en een stille werking. De flybridge heeft een ruime loungebank en een barbecuegrill, zodat gasten kunnen ontspannen en van de frisse zeebries kunnen genieten. Bovendien is het zwemplatform geschikt voor heel wat offshore-activiteiten, zoals jetskiën.

Lexus boat 3

Stevige prijs

Wil je een Lexus LY680? In Japan zijn de bestellingen geopend. De prijs van dit juweeltje is wel van een andere orde dan de Lexus-wagens, want je moet ongeveer 5 miljoen euro uitgeven om er eigenaar van te worden. En dan moet je ook nog de brandstoftank vullen, die 4.012 liter diesel bevat om de twee Volvo Penta-motoren aan te drijven.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon