Autonieuws

Mercedes G-Klasse: een winnend recept verander je niet (te veel)

De onverwoestbare Mercedes G-Klasse heeft nog enkele cosmetische en technische upgrades gekregen, voor hij overschakelt op elektrische aandrijving.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 31 mrt. 2024 | Leestijd: 3 min

De Mercedes G-Klasse werd in 2018 helemaal vernieuwd en is een klassieker in zijn genre. Het design is eigenlijk nog niet veranderd sinds de lancering van de eerste generatie in 1975. In afwachting van de volledig elektrische versie, werd dit monument nog eens vernieuwd, al zijn de esthetische verschillen klein. Vooral de rondere voorbumper valt op, terwijl het radiatorrooster een extra lamel heeft. De A-stijlen zijn opnieuw ontworpen voor een betere aerodynamica, al moeilijke opgave als je ziet wat voor een hoekige mastodont dit is.

Classe G arriere

Advertentie – lees hieronder verder

Transparante motorkap

Het interieur verandert niet, afgezien van de nieuwe vorm voor het stuurwiel. Het multimediasysteem is van de nieuwste MBUX-generatie. Daardoor zijn er enkele nieuwe functies, zoals de ‘transparante motorkap’ waarmee je dankzij camera’s onder de auto kunt zien wat er gebeurt als je buiten de gebaande paden rijdt. De gebruikte interieurmaterialen zijn van hoge kwaliteit en Mercedes biedt talloze mogelijkheden om te personaliseren. De prijs van de auto stijgt dan wel snel tot meer dan 150.000 euro.

Classe G interieur

Dikke motoren

De G-Klasse kan zowel in moeilijk terrein als op de weg uit de voeten. Door deze facelift is de adaptieve ophanging nu standaard op alle modellen. Voor Mercedes is dit ook de gelegenheid om de motoren te voorzien van een mild hybrid-systeem met 48 volt dat een boost geeft 20 pk en 200 Nm gedurende slechts 10 seconden. Als diesel ontwikkelt de G 450 d 367 pk en een koppel van 750 Nm. Op benzinevlak legt de G 500 de vermogenslat nog hoger met 449 pk en 560 Nm. Het zijn trouwens allebei zescilinders met turbo. Je kunt ook een V8 kiezen: de G 63 AMG 4.0 biturbo met 585 pk en 850 Nm. Alle motoren zijn uitgerust met een automaat met negen versnellingen.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon