Nieuwe modellen

Mercedes-AMG C63 S E Performance: machtige plug-in hybride

De nieuwe Mercedes-AMG C63 is een feit en zoals aangekondigd laat die krachtpatser zich aandrijven door een plug-in hybride aandrijflijn met onder de kap een tweeliter viercilinder turbo. Teleurgesteld? Weet dan dat hij als ‘E Performance’ een oppermachtige 680 pk produceert…

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 22 sep. 2022 | Leestijd: 3 min

Vaarwel V8 en welkom viercilinder en elektromotor. De nieuwe Mercedes-AMG C63 S E Performance breekt dus volledig met het verleden, al wil dat niet zeggen dat hij aan kracht inboet. Integendeel zelfs, want de lat werd net (nog) hoger gelegd dankzij de ervaring van de constructeur in de Formule 1.

C63 AMG

Advertentie – lees hieronder verder

De krachtbron met ‘amper’ twee liter slagvolume, verdeeld over vier kokers, levert een fenomenale 680 pk aan vermogen en een al even indrukwekkende 1.020 Nm koppel. Het betreft een vierwielaandrijver, voorzien van een benzinemotor bijgestaan door een elektrische turbo, en van een elektrocentrale die alleen de achterwielen aandrijft. Deze C-klasse der C-klasses sprint in amper 3,3 seconden van 0 tot 100 km/u en is elektronisch begrensd op 250 km/u (of 280 km/u indien je die optie aanvinkt).

Mercedes C 63 S

Niet om minder te verbruiken

Het 4Matic+-systeem van de C63 S E Performance pakt, net zoals dat van de A45 en andere Audi RS3‘s, uit met een driftmodus die extra plezier moet bieden. Voor de goede verstaander: driften op de openbare weg is illegaal, dus bijster veel ben je daar niet mee. Verwacht evenmin dat de hybridisatie het verbruik naar beneden haalt, want de elektrohulp dient uitsluitend om de prestaties te maximaliseren. De puur elektrische autonomie bedraagt dan ook maar een zeer schamele 11 km…

Mercedes-AMG C63 S

Een lichtgewicht is de nieuwe C63 evenmin. Droog aan de haak legt hij meer dan 2,1 ton op de schaal, wat de ingenieurs heeft verplicht om zijn chassis te verstevigen. Geen overbodige luxe. Daarnaast werden de sporen verbreed, beschikt hij over meedraaiende achterwielen voor extra wendbaarheid en, last but not least, zijn de remmen van topniveau.

Mercedes C63 AMG 2022

Lente 2023

Deze nieuwe AMG komt volgend voorjaar op de markt. Als klant krijg je de keuze tussen een vierdeurs berline en een break, alsook tussen 19- en 20-inch wielen. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie