Buzz

16 maanden met uitstel voor dolle drifter

In september vorig jaar berichtte Gocar over de ‘dolle drifter’ die de Grote Markt in Turnhout onveilig maakte met zijn Mercedes. De chauffeur in kwestie was een 37-jarige man die dronken bleek en zelfs een fles wodka in de hand had. De zopas uitgesproken strafmaat voor zijn gevaarlijk rijgedrag doet bij veel mensen de wenkbrauwen fronsen.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 09/03/2022 | Leestijd: 2 min

Maandagavond 6 september 2021 werden terrasbezoekers op de Grote Markt van Turnhout serieus opgeschrikt door een zwarte Mercedes die met gierende banden rondjes aan het draaien was. De politie slaagde erin om de chauffeur aan te houden op het Zegeplein en stelde vast dat hij veel te veel gedronken had. Bovendien gedroeg hij zich zeer agressief. Zijn excuus voor zijn gevaarlijke actie was dat hij even voordien een zware ruzie met zijn partner had.

‘s Mans wagen werd in beslag genomen en de arm der wet riep getuigen op om zich te melden, liefst met videomateriaal.

Advertentie – lees hieronder verder

Mercedes drift Turnhout

Eén van de getuigen was een VLD-gemeenteraadslid, die zelf klacht indiende tegen de dolle drifter. “Dit was compleet onverantwoord gedrag dat heel slecht had kunnen aflopen. […] Een auto is in de verkeerde handen niet meer of minder dan een wapen. We mogen dit niet tolereren in onze stad”.

Straf met uitstel

In plaats van de door het openbaar ministerie gevraagde straf van 1 jaar effectief de cel in, kreeg de man 16 maanden met uitstel en een boete van 8.000 euro, eveneens met uitstel. Veel Belgen vinden deze sanctie veel te laag, anderen menen dat sommige mensen lagere straffen krijgen voor zwaardere feiten.

Op de vraag of driften op de openbare weg illegaal is, ontdek je hier het antwoord.

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie