Buzz

20-jarige rijdt 225 in plaats van 80 km/u tijdens avondklok

Een 20-jarige jongeman werd in Frankrijk een half uur nadat de avondklok was ingegaan geflitst aan maar liefst 225 km/u waar 80 km/u was toegelaten. Zijn straf was uiteraard niet min

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 05/02/2021 | Leestijd: 2 min

De twintiger beging de bijzonder straffe snelheidsovertreding op een heuvelachtige weg in Charente-Maritime. De gendarmerie betrapte hem aan de duizelingwekkende snelheid van 225 km/uur terwijl daar een beperking van 80 km/uur van kracht was.

“Niet sneller dan 170 km/u”

Op het moment van de feiten was de avondklok al 30 minuten van kracht. Niet alleen reed de Fransman veel te snel, hij was niet eens in het bezit van een vergunning om zich te verplaatsen. Bovendien had hij een wenkbrauwfronsend excuus: “Ik dacht dat ik niet sneller dan 170 km/u aan het rijden was”. Nog steeds 90 km/u te veel dus.

Advertentie – lees hieronder verder

135 euro erbij

De Mercedes E-klasse Coupé waarmee hij onderweg was, werd in beslag genomen en zijn rijbewijs werd stante pede ingetrokken. Hij zal natuurlijk een zeer fikse boete voor de snelheidsovertreding moeten betalen, maar ook nog eens 135 euro omdat hij zich niet aan de avondklok hield. Op 22 juni van dit jaar moet hij voor de rechtbank van La Rochelle verschijnen.

Foto: Gendarmerie Charente-Maritime/Facebook

Op zoek naar een tweedehandse Mercedes E-klasse? Bekijk het volledige aanbod hier. Toch liever een nieuwe E-klasse met korting? Klik dan hier

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie