Buzz

27.950 euro voor gepantserde politie-BMW

Op zoek naar een extreem coole BMW voor relatief weinig geld? Zoek dan niet verder want in Nederland wordt deze kogelwerende, ooit door een elite-arrestatieteam gebruikte 530i Security te koop aangeboden.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 1 aug. 2022 | Leestijd: 3 min

Wie vandaag in België een nieuwe BMW wil kopen, moet daar minstens 28.920 euro voor op tafel leggen, althans volgens de website van het merk. In ruil voor dat bedrag heb je recht op een 116i in basistrim. Niet onder de indruk? Weet dan dat je voor een kleine 1.000 euro minder een veel grotere en krachtigere ‘anonieme5 Reeks van de Dienst Speciale Interventies (DSI) van de Nederlandse politie op de kop kan tikken, compleet met zwaailichten en sirene, maar vooral met een gepantserde huid.

BMW 530i Security

Advertentie – lees hieronder verder

Akoord, de zwarte vierdeurs in kwestie, een 530i Security, is inmiddels 15 jaar oud en heeft 123.431 kilometer op de klok, maar het is een wagen om niet te onderschatten. Zijn koetswerk bevat delen van staal en kevlar (in de deuren, het dak en de vloer) en zijn ramen, voorzien van een coating van polycarbonaat om versplintering te voorkomen, zijn 22 mm dik.

BMW 530i Security

Hij ligt bovendien op een aangepast onderstel en zijn remmen zouden krachtiger zijn dan die van een normale Vijf om het extra gewicht de baas te kunnen (+250 kg, voor een totaal van 1,8 ton).

258 pk

Motorisch gezien veranderde er niets: de 3-liter zes-in-lijn van deze BMW stuurt volgens de advertentie van Timmermans Automotive 258 pk naar de wielen via een automaat, zodat de chauffeur van dienst zich volledig op zijn stuurmanskunsten kan concentreren.

BMW 530i Security

Qua bepantsering valt deze bolide trouwens onder de categorie B4, wat hem aan kogels van onder andere een .44 Magnum doet weerstaan. Voor de volledigheid: hij werd tijdens zijn carrière nooit onder schot genomen en is dus effectief kogelvrij.

BMW 530i Security

Info en beelden: Timmermans Automotive

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon