Buzz

6 nieuwe Fords stonden 36 jaar in de showroom

Soms gebeuren heel verrassende ontdekkingen. Zoals het YouTube-kanaal Auto Retro, dat een Ford-dealer in de buurt van Ingolstadt ontdekte die bijna veertig jaar onaangeroerd was gebleven. De showroom stond nog vol auto’s met nul kilometer op de teller.

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 25 okt. 2023 | Leestijd: 3 min

Enkele YouTubers deden afgelopen zomer een verrassende ontdekking in Frankrijk: een Saab-dealer die al sinds 2011 gesloten was, maar waar nog altijd heel wat auto’s in de showroom en werkplaats stonden. Het Britse YouTube-kanaal Auto Retro is nog een stap verder gegaan, want het team (her)ontdekte een Ford-dealer in Duitsland uit de jaren tachtig, die alle nieuwe auto’s in de showroom had bewaard. Ongelooflijk.

autoretro3

Advertentie – lees hieronder verder

Bijzonder is dat de ontdekking in de regio Ingolstadt gedaan werd met behulp van Google Maps en de Streetview-functie, waarvan de beelden nochtans al tien jaar oud waren. De YouTubers hadden er iets voor over: ze reisden maar liefst 1.600 km naar de garage om het zelf te ontdekken.

autoretro2

Pareltjes met nul kilometer

Het was natuurlijk een zeer aangename verrassing om door het uitstalraam zes nieuwe auto’s uit de jaren tachtig te zien. Er stonden een Fiesta S, een Escort 1.1, een Orion 1.6 D CL sedan en drie Ford Sierra-modellen, twee keer een vijfdeurs en één break. Deze modellen zijn nu natuurlijk verouderd, maar bijzonder is dat ze in perfecte staat verkeren, met slechts een paar kilometer op de teller, net als een nieuwe auto.

autoretro5

Je vraagt je misschien af hoe het mogelijk is dat deze auto’s meerdere decennia onaangeroerd bleven. De eigenaar van de Ford-concessie overleed veertig jaar geleden en zijn weduwe sloot gewoon de garage. Natuurlijk verkocht de familie de stockwagens. Dat waren er ongeveer 300, waaronder 150 nieuwe Fords. Enkele auto’s geraakten niet verkocht en bleven vervolgens in de showroom staan… 36 jaar lang.

autoretro6

De weduwe bleef het gebouw en de auto’s erin wel onderhouden. Dat verklaart waarom er geen stof op het koetswerk ligt. Het is niet duidelijk wat er nu met deze kleine schat zal gebeuren. Het valt nog te bezien of de erfgenamen de auto’s wegdoen of juist bewaren ter nagedachtenis aan de overleden man. Misschien zijn er wel zaken te doen…

Foto’s: © Auto Retro

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon