Buzz

80-jarige geflitst tegen meer dan 180 km/u

Een Australische politieagent deed een vreemde vaststelling bij het onderscheppen van een Subaru WRX die hij net geflitst had tegen een snelheid van 180 km/u: achter het stuur ontdekte hij een 80-jarige man. Zijn rijbewijs werd ter plekke ingetrokken.

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 27/08/2021 | Leestijd: 2 min

Er worden aan de lopende band rijbewijzen ingetrokken voor te hard rijden, maakt dit geval brengt je toch nog steeds een beetje aan het lachen. Het verhaal speelt zich af in Australië waar een politieagent een zeer haastige bestuurder flitste: hij reed 113 mph – meer dan 182 km/u – in plaats van de voorgeschreven 100 km/u. De man verplaatste zich in de eerste generatie van de Subaru Impreza WRX, een sportwagen uitgerust met een viercilinder-boxer turbomotor die 218 pk ontwikkelt, wat ook niet onbelangrijk is. Blijkbaar was hij een liefhebber van snelle auto’s en wellicht ook rally’s, een discipline waarin de Subaru Impreza zeer succesvol was.

80 jaar

De bestuurder gehoorzaamde goed en zette zijn voertuig meteen aan de kant, maar dan ontdekte de politieagent tot zijn grote verbazing een tachtiger aan het stuur.  Die werd natuurlijk zwaar gestraft. Zijn rijbewijs werd voor 6 maanden ingetrokken, terwijl hij ook een boete van € 1.106 moest betalen.  Meestal denkt men dat naarmate we ouder worden, we wijzer en redelijker worden. Dat was dus niet het geval met deze man. De toekomst zal uitwijzen of zijn straf vruchten heeft afgeworpen of dat de man integendeel onverbeterlijk is. 

Advertentie – lees hieronder verder

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie