Buzz

Aegis Coupé: een auto vrij van alle beperkingen

Een auto ontwerpen is een proces waarbij rekening moet worden gehouden met verschillende eisen, die specifiek zijn voor elk merk: aandrijving, diverse technische componenten, leveranciers en designfilosofie en -geschiedenis. Is het mogelijk om al deze verplichtingen te negeren? Een selecte groep ontwerpers is de uitdaging aangegaan en heeft een prachtig resultaat bereikt met de Aegis Coupé.

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 25 dec. 2023 | Leestijd: 3 min

Voor een ontwerper is het ontwerpen van een auto altijd een kwestie van compromissen sluiten. Het ontwerp van een auto wordt immers sterk beïnvloed door de geschiedenis van het merk en zijn visuele erfgoed. Zelfs als het ontwerpteam zich zou willen losmaken van deze historische banden, zou het nog steeds rekening moeten houden met technische beperkingen, zoals de platform en de aandrijflijnen.

Aegis-2 - copie

Advertentie – lees hieronder verder

Kortom, ontwerpers worden altijd beperkt in hun creativiteit. Het is met deze gedachte dat verschillende ontwerpers van BMW, Volkswagen en Volvo zich hebben verenigd om een autodesign te creëren dat volledig vrij is van alle beperkingen.

Aegis-15 - copie

Aegis Coupé

Het resultaat is geen traditionele sedan, break of SUV, maar een elegante coupé met de naam Aegis Coupé. In een ideale wereld kan dit model worden uitgerust met zowel een verbrandingsmotor als een elektrische aandrijving. De ontwerpers beschrijven het concept als “een eerbetoon aan het verleden, dat de innovaties van de toekomst omarmt”.

Maar was er dan helemaal geen invloed van buitenaf? Het voertuig vertoont enkele gelijkenissen met een Aston Martin Vantage, wat vragen oproept. Enkele opvallende details: de afwezigheid van ventilatie, zeer gladde zijkanten, verzonken handgrepen en de vorm van de zijruitpanelen die de verlenging van de wielen nabootsen. Ook opvallend is het grote glasoppervlak, nogal ongebruikelijk voor een coupé.

Aegis-39 - copie

Het ontwerp van deze Aegis gaat verder dan alleen het uiterlijk. Het interieur kenmerkt zich door een futuristisch stuur en een instrumentenpaneel met retro-inspiratie dat doet denken aan een klok. Het dashboard heeft geen luchtopeningen en de stoelen zijn gemaakt uit koolstofvezel. Het lijkt overbodig om te zeggen dat de Aegis Coupé nooit gebouwd zal worden, maar de oefening bleek interessant te zijn, vooral voor de merken zelf.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon