Buzz

AMI crasht in Monaco

Twee jonge Fransen aan boord van een Citroën Ami dachten dat ze F1-coureurs waren toen ze door de straten van Monaco scheurden. Maar dat liep slecht af in deze hippe microcar.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 13 mrt. 2023 | Leestijd: 2 min

Deze video verspreidde zich als een lopend vuurtje op de sociale netwerken. Het filmpje werd gedraaid in de Fairmont haarspeldbocht in Monaco. We zien een Citroën Ami zeer snel deze bocht nemen, waarbij de banden piepen. Een paar seconden later gaat dezelfde auto weer over het parcours van de F1-auto’s tijdens de GP van Monaco. Het probleem is dat de wielen aan de linkerkant van de grond komen en de zwaartekracht dan de rest doet: de Ami kantelt heftig om en raakt de paaltjes die op het trottoir zijn geplaatst.

Ami statique

Advertentie – lees hieronder verder

Geplande dolle rit

De scène werd vastgelegd door verschillende telefoons, wat bewijst dat deze dolle rit met voorbedachten rade was gepland en dat er “medeplichtigen” in de bocht werden geplaatst om het moment te vereeuwigen. De brandweer van Monaco kwam ter plaatse en zette de kleine Citroën weer op zijn wielen. De twee inzittenden, twee Fransen van 16 en 22 jaar, werden naar het ziekenhuis gebracht: gelukkig liepen ze alleen wat kneuzingen op.

Ami accidentée

Niet onder invloed

Dit ongeluk had dramatische gevolgen kunnen hebben aangezien er op het moment van het incident wandelaars op de stoep liepen. De bestuurder moest een alcohol- en drugstest ondergaan, die beide negatief waren. Hij wordt echter wel vervolgd voor zijn gevaarlijk rijgedrag.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie