Buzz

BUZZ: man slaapt achter stuur van Tesla

Slapen tijdens het rijden op de snelweg? Het is blijkbaar mogelijk met een Tesla!

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 18/09/2022 | Leestijd: 3 min

Autopilot wordt aangeboden als optie op Tesla en is een meest geavanceerde systemen voor autonoom rijden, waarmee de bestuurder kan rijden zonder zijn handen op het stuur te houden. Het wordt vaak beschouwd als het technologisch meest geavanceerde systeem van het moment met een reeks veiligheidshulpmiddelen waarmee de auto in zijn rijstrook kan blijven en kan stoppen en vervolgens opnieuw starten.

Maar het is echter ook herhaaldelijk beschuldigd de oorzaak te zijn van dodelijke ongevallen. Het wordt namelijk regelmatig misbruikt door sommige bestuurders die profiteren van de werking ervan om bepaalde dingen te doen, terwijl ze zich normaal gesproken op de weg zouden moeten blijven concentreren.

Advertentie – lees hieronder verder

Autopilot misleiden

In een video gepubliceerd door Drive Tesla Canada is een Tesla te zien die rijdt op de Queen Elizabeth Way in Ontario. Het probleem is dat de bestuurder een dutje lijkt te doen, omdat zijn ogen gesloten zijn en zijn stoel naar achteren gekanteld is!

#WATCH: A man was seen sleeping behind the wheel of his Tesla on the QEW this morning

881

2:31 PM · Sep 2, 2022

Deze onverantwoordelijke houding kan een dodelijk ongeval veroorzaken als de Autopilot niet goed reageert. We kunnen echter de vraag stellen naar de waarheidsgetrouwheid van deze video, omdat een camera de bestuurder filmt en er een waarschuwing in de cockpit moet klinken. Op Youtube vind je namelijk video’s die uitleggen hoe je de waakzaamheid van de Autopilot kunt misleiden. Het is in ieder geval niet aan te bevelen dit gedrag na te doen!

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie