Buzz

De Aston Martin DB5 uit Goldfinger na 24 jaar teruggevonden

De Aston Martin DB5 van James Bond uit de film ‘Goldfinger’ met zijn vele gadgets, die in 1997 werd gestolen, is teruggevonden in het Midden-Oosten.

Geschreven door David Leclercq | 27/08/2021

De James Bond-film ‘Goldfinger’ die in 1964 werd opgenomen werd een klassieker omdat het de eerste was met een hoofdrol voor een typisch element van agent 007: zijn auto boordevol met de beroemde gadgets van de geniale “Q”.  Toen werd voor die opdracht een Aston Martin DB5 gekozen, een model dat verder geschiedenis zou maken.

Weer opgedoken

De auto uit de film was natuurlijk zorgvuldig bewaard gebleven, zelfs met de gadgets die in de film werden gebruikt. In 1997 werd de DB5 echter gestolen uit een privéhangar op Boca Raton Airport in Florida. Sindsdien had niemand hem meer gezien. Een verschrikking voor de eigenaar, want met nog alle gadgets en dus een echt verhaal schatten specialisten de DB5 op bijna 25 miljoen euro, waardoor hij één van de duurste auto’s ter wereld is.

Advertentie

In het Midden-Oosten

Met een echte zoektocht heeft de Britse krant The Telegraph geprobeerd het spoor van deze uitzonderlijke auto te vinden. Er kwamen gelukkig ook aanwijzingen uit onverwachte hoek: de actrice Elizabeth Hurley nam deel aan een reeks podcasts genaamd “The Most Famous Car In The World“, die gingen over de diefstal van deze auto en de mogelijke pistes van de onderzoekers.

DB5 007 James Bond

Dat leverde onlangs nieuwe informatie op over de mogelijke locatie van de gestolen DB5. Deze nieuwe aanwijzingen gaven aan dat een auto met hetzelfde chassisnummer als de auto uit de film die verdween, onlangs in het Midden-Oosten was gespot. Deze wagen zou nu in een privécollectie in Saoedi-Arabië, Dubai, Koeweit of Bahrein staan.

Wordt de dief vervolgd?

Verschillende experts zijn het erover eens dat dit spoor meer dan aannemelijk is, in de zin dat slechts een paar grote verzamelaars op de planeet zo’n auto kunnen bezitten. “Er zijn grote autoverzamelaars in deze landen en ik heb informatie dat de auto zich bij een van hen kan bevinden en mogelijk zelfs tussen hen heeft gereisd”, aldus een bron dicht bij het onderzoek.

Achter de schermen wordt gezegd dat de huidige eigenaar van de DB5 niet weet dat deze is gestolen.  Hij zou zich dus niet bewust zijn van de gevolgen als de auto daadwerkelijk werd gevonden. Er is trouwens een beloning van 100.000 dollar beloofd aan iedereen die kan helpen bij het lokaliseren van de Aston Martin DB5 van Goldfinger.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook