Buzz

De nieuwe Renault 4 bestaat al en hij is Japans!

Er wordt veel gesproken over de terugkeer van de Renault 5 bij Renault. Maar maakt de R4 ook een comeback? In zekere zin wel, want in Japan heeft een carrosseriebouwer een kit ontwikkeld die op zijn zachtst gezegd verrassend is.

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 10 jan. 2024 | Leestijd: 3 min

Renault is in rep en roer sinds Luca de Meo de terugkeer van de R5 aankondigde. Het nieuwe model zal trouw blijven aan de allereerste generatie van deze iconische auto, ook al zullen de verbrandingsmotoren onvermijdelijk worden ingeruild voor een elektromotor en batterij.

We weten dat dit niet de enige terugkeer zal zijn. De R4 wordt ook verwacht terug te keren, zowel in de vorm van een kleine SUV die wordt aangekondigd door de 4ever Trophy concept, als in de vorm van een kleine bestelwagen, de Renault 4L E-Tech (2025). Alleen heeft de R4 in Japan al een comeback gemaakt. Maar in een nogal verrassende vorm.

Advertentie – lees hieronder verder

4evertrophy

Een bodykit

In werkelijkheid is het geen comeback, maar een imitatie van carrosseriebouwer DAMD. Het bedrijf was geïnteresseerd in de gloednieuwe Suzuki Lapin, een Japanse kei-auto met een heerlijk retro-uiterlijk. En het is duidelijk dat het model erg populair is, zo populair dat sommige mensen voorstellen om hem aan te passen.

lapin

DAMD heeft daarom een kit ontwikkeld om de Renault 4 na te bouwen in een licht gemoderniseerde versie, omdat de rondere vorm van de Lapin (generatie 2002-2008) moet worden aangepast. En het resultaat mag er zijn, want het uiterlijk van de R4 is direct herkenbaar. De kit omvat de bumper, grille, voorspatborden, koplampen, 13-inch wielen en het logo.

kitR42

Er worden ook enkele typische accessoires aangeboden, zoals de typische dakdrager. De afmetingen liggen verrassend dicht bij die van de originele 4L: 3,40 m lang, 1,48 m breed en 1,51 m hoog voor de Suzuki, vergeleken met 3,65 m lang, 1,49 m breed en 1,55 m hoog voor de R4. De redelijke prijs van de kit ligt tussen de €2.400 en €2.600. Het valt nog te bezien of Renault het inspirerend zal vinden.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon