Buzz

Deze automobilist heeft de stroomlijn van zijn auto verbeterd

In deze tijden waarin energie waanzinnig duur is, heeft een automobilist de stroomlijn van zijn auto verbeterd om minder te verbruiken. Hoe vreemd het ook lijkt, deze ingreep werkt!

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 18 sep. 2022 | Leestijd: 2 min

De creativiteit van sommige mensen lijkt geen limiet te hebben. Het Youtube-kanaal Think Flight wijdde een video aan het werk van de eigenaar van een Subaru Impreza aan zijn auto. Om minder brandstof te verbruiken bedacht hij een aerodynamische kit met gerecyclede materialen zoals karton of bouwschuim.

Impreza aerodynamique 3

Advertentie – lees hieronder verder

In één middag installeerde deze geniale klusser een soort van staart die de turbulenties elimineert, aangezien die verantwoordelijk zijn voor overmatig verbruik. Ook maakte hij volle wieldoppen en plaatste die vervolgens op de wielen. Ook werden er vortexlintjes op het koetswerk gelijmd om de windstroom over het koetswerk te kunnen opvolgen.

Het werkt!

Impreza aerodynamique 2

Voor de montage van al deze uitrusting werd een verbruik 6,61 l/100 km bij de Subaru gemeten, wat op zich nog best meevalt. Na de ombouw verbruikte de auto 5,8 l/100 km op dezelfde route. Het verschil is niet spectaculair te noemen, maar het vertegenwoordigt nog steeds een winst van ongeveer 13,7%.

In België zou het rijden op de weg met zo’n aangepast voertuig gewoon verboden zijn, zonder voorafgaande goedkeuring door de technische controle. Natuurlijk zijn zulke besparingen tegenwoordig zeker gewenst met de torenhoge brandstofprijzen!

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon