Buzz

Deze Corvettes wacht een droevig lot

Dat er met Moeder Natuur niet te sollen valt, werd nog maar eens bewezen. We hebben het deze keer niet over overstromingen in Wallonië, waarvan de gevolgen voor sommige inwoners nog steeds verschrikkelijk zijn, maar over een verwoestende tornado die het Corvette Museum alsook de fabriek van General Motors in Bowling Green Kentucky een onaangenaam bezoekje bracht. Voor deze Corvettes is het einde in elk geval nabij.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 07/01/2022 | Leestijd: 1 min

De YouTube-video onderaan dit artikel werd geüpload door het kanaal SVRWeather en gedeeld door onze Amerikaanse collega’s van Motor1. Erin te zien, zijn ruwweg 120 sportwagens van de nieuwste generatie Corvette, de C8. Eén van onze journalisten heeft het geluk gehad om met zo’n bolide te rijden en zijn bevindingen lees je hier.

De exemplaren die door de drone werden gefilmd, gaan in tegenstelling tot “ons” testmodel geen meter meer vooruit. Dat komt omdat een tornado hen stevig beschadigd heeft. Zij zullen niet gerepareerd worden maar doodleuk vernietigd, om wellicht te eindigen als colablikjes of andere conserven.

Advertentie – lees hieronder verder

 

Corvette tornado

Alsof dat nog niet genoeg was, veroorzaakte het natuurfenomeen ook een brand in de Corvette-fabriek. Zowel het dak van het gebouw als de ingangen voor het personeel moesten eraan geloven. Gelukkig vielen er geen doden of gewonden.

Komt de productie in gedrang?

GM wil dit niet met zoveel woorden gezegd hebben, maar de band werd in ieder geval even stilgelegd. De fabrikant geeft voorlopig niet prijs in hoeverre het productieschema wordt beïnvloed. Geld zal er sowieso verloren gaan, en aangezien de nieuwe Corvette zo populair is – de verkoop van deze muscle-car met middenmotor is in de eerste negen maanden van 2021 met bijna 96% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2020! – schatten we de kans groot in dat een aantal klanten een tikkeltje langer op de lippen zal moeten bijten alvorens er zelf eentje op de oprit te hebben.

Over de tornado’s

Op 10 december jongstleden werden zes (!) Amerikaanse staten getroffen door wat een spervuur aan tornado’s wordt genoemd. Daarbij vielen ruim 90 dodelijke slachtoffers, met materiële schade die in de miljarden loopt.

Bron: svrweather via YouTube

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie