Buzz

Diefstal van vier Mustang GT500’s in ware Hollywood-stijl

Elke autoliefhebber die een beetje met cinema vertrouwd is, kent ‘Gone in 60 Seconds’, de actieprent waarin onder andere een Mustang met het koosnaampje ‘Eleanor’ gestolen wordt. In de orginele film van 1974 was dat een geel exemplaar uit 1971, in de remake van het jaar 2000 een muisgrijze Shelby GT500. Zo’n zaken gebeuren niet in het echte leven, of toch?

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 15 dec. 2021 | Leestijd: 2 min

Op 12 december jongstleden werd de Ford-fabriek ‘Flat Rock’, gelegen op ongeveer 40 km ten zuidwesten van Detroit, opgeschrikt door de diefstal van niet één maar vier gloednieuwe Mustangs van het type GT500.

Iets voor half 11 ‘s avonds gingen criminelen er met de sportwagens vandoor. Eén exemplaar ramde een veiligheidshek om van het terrein te geraken, waarna drie andere GT500’s zonder schade op te lopen konden volgen, aldus Metro Detroit News.

Advertentie – lees hieronder verder

Geen benzine meer?

Shelby Mustang GT500 interieur

De Mustang die het voortouw nam, werd samen met een tweede gestolen exemplaar een dikke 15 kilometer verder teruggevonden, uiteraard met zware schade aan de voorzijde. Op dit moment van schrijven zijn de twee overige muscle-cars nog niet terecht.

Wat allerminst helpt om schot in de zaak te krijgen, is dat er geen verdachten zijn, noch bewakingsbeelden van de diefstal. Was dit een inside job? Men zou er een film over kunnen maken…

Mustang GT500 2020

In ieder geval hebben de dieven stevige risico’s genomen, al is het maar omdat nieuwe auto’s die de fabriek nog niet verlaten hebben, doorgaans amper benzine in de tank hebben. Dit zou kunnen verklaren dat een duo niet veel verder werd achtergelaten.

Volgens Motor1 is het ook zo dat het volledige, gigantische vermogen van een nieuwe GT500 – die Gocar al in België heeft mogen testen! -pas ontgrendeld wordt nadat hij bij de verdeler is afgeleverd, klaar om verkocht te worden.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie