Buzz

Dit bedrijf transformeert je auto in een boot

Het idee is geniaal: het ontwerpen van kleine boot met een buitenboordmotor waarvan de romp als twee druppels water gelijkt op je favoriete auto. Fun!

Geschreven door David Leclercq | 30/09/2021

Floating Motors: dit is de naam van de nieuwe Italiaanse start-up die een speedboot wil aanpassen aan het koetswerk van je keuze. Dit gekke idee is ook erg schattig, zoals blijkt uit de geposte beelden die een mooie diversiteit aan modellen tonen. Floating Motors neemt deze activiteit zeer ernstig en kan vanaf 2023 elke bestelling tot in de kleinste details personaliseren.

Van drijvende stad naar drijvende auto

Floating Motors

De ontwerper van Floating Motors is niemand minder dan Pierpaolo Lazzarini, een man die al bekend staat voor het ontwerpen van een drijvend stadsconcept en een vliegende schotel die de look van een drone aannam. Voor op zee bedacht de man ook een Vespa op basis van een jetski. Of een jacht dat op een zwaan leek. Tot nu toe werden echter geen van zijn creaties geproduceerd.

Pierpaolo Lazzarini kondigt nu aan dat elk automodel tot in de details kan worden gereproduceerd, wat impliceert dat ook de afwerking keurig is, vooral dankzij het gebruik van 3D. Blijkbaar zullen de gebouwde modellen slechts voor twee personen worden gehomologeerd en zullen ze ofwel als monocoque, catamaran of als hydrofoil die boven het water zweeft geleverd kunnen worden.

Er zijn intussen al vijf modellen gebouwd. Ze zijn tussen de 3,5 en 7 meter lang voor de meest omvangrijke varianten. De keuze van de motor wordt gelaten aan de klant, die kan kiezen voor krachtbronnen variërend van 25 tot… 300 pk! Houd er wel rekening mee dat het uitsluitend elektrische aandrijvingen zijn.

Floating Motors

Aangezien het hier om maatwerk gaat, hangt er uiteraard een mooi prijskaartje aan vast. Zo heb je het kleinste model van de vintage Fiat 500 voor 25.000 euro met een vermogen van 40 pk. Voor het koetswerk van de Jaguar Type E moet je tot 185.000 euro betalen. Deze start-up hoopt al in 2023 met de productie te kunnen beginnen, als de investeerders positief reageren op de crowdfunding van Floating Motors. Wordt vervolgd.

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's