Buzz

Dit mag je zéker niet doen op de Nürburgring

Dat de Nürburgring een van de gevaarlijkste circuits ter wereld is, kan niemand ontkennen. De Duitse omloop wordt dan ook niet voor niets de ‘Groene Hel’ genoemd. Wie zich erop begeeft, past dus maar beter op en doet zéker niet wat de jongens uit de onderstaande video hebben gedaan.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 20 aug. 2022 | Leestijd: 2 min

Je wist het of je wist het niet, maar tijdens wat men de ‘Touristenfahrten‘ noemt, wordt de Nürburgring Nordschleife als openbare weg aanzien. Alleen zijn er op deze beruchte baan geen stoplichten voor voetgangers of zebrapaden te bekennen. Maar wat doe je dan als je aan de andere kant wil geraken?

Gewoon oversteken?

Da’s exact wat twee jonge heren hebben gewaagd (1:09 in het filmpje onder dit artikel). Op het eerste zicht lijkt hun actie misschien onschuldig, maar vergis je niet: dit was wel degelijk levensgevaarlijk, zowel voor henzelf als voor de (amateur)piloten. Enerzijds omdat Nürburgring-rijders helemaal geen voetgangers verwachten – waarom zouden ze ook – en anderzijds omdat de oversteek plaatsvond bij de Fuchsröhre, een van de delen van de ‘Ring waarop er zeer hard wordt gereden.

Advertentie – lees hieronder verder

Last but not least, stak het tweetal toch wel redelijk kort voor de aankomst van drie volgas rijdende BMW’s de baan over. Niet dat ze bijna werden aangereden, maar toch…

Nordschleife BMW

Stel je voor dat hun timing minder goed zat, dan hadden ze het misschien niet kunnen navertellen. We kunnen het niet genoeg herhalen: de Nürburgring is een van de gevaarlijkste circuits ter wereld…

Screenshots + videoCan Deniz / YouTube

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon