Buzz

Doorwaden van rivier loopt finaal mis

Het oversteken van een rivier met een auto improviseer je beter niet. Zeker niet bij wassend water. Het is al lastig genoeg met een echte 4×4 uitgerust met een luchtinlaat op het dak. Maar met een Audi A3 werkt het echt niet, zoals deze automobilist ondervond…

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 04/01/2022 | Leestijd: 3 min

Zoals we afgelopen zomer helaas in ons land hebben gezien, kan water soms heel destructief zijn. Over de hele wereld – zelfs in België – doorkruisen sommige wegen ook de bedding van een rivier of een beek. Over het algemeen voorzien de autoriteiten dan specifieke aanpassingen, vaak een betonplaat.

Deze oversteekoptie is uiteraard ook mogelijk voor gewone auto’s, maar dan met een slakkengangetje, vooral in de zomer of wanneer de stroming van de rivier niet te sterk is. Over het algemeen weten mensen die met dit type parcours worden geconfronteerd waarover het gaat en zijn ze overeenkomstig uitgerust: pick-ups of 4×4’s raken er normaal vlot doorheen.

Advertentie – lees hieronder verder

Een waterproef…  

Op de video die op internet werd verspreid, is te zien dat een bestuurder van een Audi A3 zich toch in de rivier heeft gewaagd, terwijl het water al hoog stond. Hij is zich duidelijk niet bewust van het echte gevaar van de situatie en ziet dan dat zijn auto heel snel wordt meegesleurd.  En het kleine looppad volstaat uiteraard niet om hem tegen te houden.

Door op deze manier te handelen, laat de bestuurder zichzelf natuurlijk geen kans. Aan de onderkant van de bumper wordt de luchtinlaat van de motor ondergedompeld en wordt de aandrijving de facto buiten werking gesteld. Het duurt slechts enkele seconden voordat de A3 stilvalt en vervolgens wordt meegesleurd.

Wat de video niet laat zien: brandweerlui grepen in om het slachtoffer te redden dat gelukkig niet gewond raakte. De A3 daarentegen is rijp voor de schroot…

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie