Buzz

Daar een bus voorbijsteken, was geen goed idee (VIDEO)

Een onvoorzichtige automobilist probeerde in een bocht een bus van De Lijn te passeren. Hij had echter niet gezien dat er ook een voertuig uit de tegenovergestelde richting aankwam, waardoor een botsing onvermijdelijk was.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 18 mrt. 2023 | Leestijd: 2 min

In het verkeer kan een beetje gezond verstand je behoeden voor een ongeluk. Helaas was dat niet te bespeuren bij deze 56-jarige bestuurder wiens rit in het ziekenhuis eindigde. Toen hij van Neerijse richting Huldenberg reed, bevond hij zich achter een bus van De Lijn. In plaats van wat geduld te hebben, maakte hij de fout om een doorlopende witte lijn te overschrijden en de bus te passeren in een bocht.

Alles werd gefilmd

Helaas kwam er een auto uit de tegenovergestelde richting en diens dashcam legde het hele tafereel vast. Daarop is te zien dat de geschrokken chauffeur tevergeefs probeerde uit te wijken, maar hij raakte de bus en het voertuig dat gewoon op zijn rijstrook reed. Daarna voerden de hulpdiensten in allerijl de automobilist weg, die gelukkig slechts lichte verwondingen opliep. Hier zullen de problemen echter zeker niet voor hem stoppen, want er is een proces-verbaal opgemaakt en naar het parket gestuurd.

Advertentie – lees hieronder verder

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie