Buzz

Een nieuwe auto stelen? Dat duurt maar 10 seconden…

Het Engelse automagazine “What Car” heeft zopas aangetoond dat de DS3 Crossback op amper enkele seconden tijd gestolen kan worden. Wat meer is: andere voertuigen uit hogere segmenten hielden het niet bepaald langer vol…

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 14/08/2019 | Leestijd: 2 min

Technologie heeft niet alleen voordelen. Het sleutelloze instapsysteem bijvoorbeeld komt steeds meer voorkomt bij nieuwe modellen en is gemakkelijk te “hacken” door dieven. Uitgerust met een koffer die de codes tussen het voertuig en de sleutel kan oppikken, kan iemand met slechte bedoelingen snel met de wagen vertrekken en dit zonder schade aan te brengen.

Volgens What Car is de DS3 Crossback het gemakkelijkst te stelen. Hun “dieven” hadden genoeg met 5 luttele seconden om in te stappen en nog eens 5 om te starten. Een Audi TT RS is zo goed als even snel weg.

Advertentie – lees hieronder verder

Sommige fabrikanten hebben een sleutelbewegingsmelder geïmplementeerd die het signaal van het systeem uitschakelt om dit soort problemen te voorkomen. In ieder geval is het systeem extra kwetsbaar als de zender in een zak of een tas zit. Nog frappanter: álle nieuwe wagens met een actieve sleutel die aan bod kwamen, vielen binnen de minuut te stelen.

Screenshot + video: WhatCar/YouTube

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie