Buzz

Een Volkswagen ID.3 brandt uit in Nederland

Heeft de elektrische auto nog een lange weg te gaan op vlak van veiligheid? Dat is een goede vraag afgaande op deze video die op internet circuleert van een Volkswagen ID.3 die in vlammen opgaat bij het opladen van zijn batterij.

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 1 sep. 2021 | Leestijd: 2 min

Het verhaal speelt zich af in Nederland, in de stad Groningen. Een Volkswagen ID.3 laadt er zijn accu op, maar schiet in brandt net nadat de stekker is verwijderd. Moeten we ons nu zorgen maken? Niet echt. Dit verhaal zou wel eens dagelijkse kost kunnen worden. We gokken erop dat dit soort incidenten in de toekomst nog veel zal voorkomen, bij alle merken.

Indrukwekkende beelden

De beelden zijn in ieder geval indrukwekkend. Vooral omdat de eigenaar net zijn kind achterin had geïnstalleerd, voordat hij de laadkabel loskoppelde. Gealarmeerd door de verdachte rook, slaagde hij er gelukkig in iedereen snel uit het voertuig te loodsen. De brandweer was snel ter plaatse maar slaagde er meer niet in het vuur te doven. Lithium-ion is namelijk heel licht ontvlambaar en bijna onmogelijk te doven als het brandt.

Advertentie – lees hieronder verder

Een première voor Volkswagen

Dit is natuurlijk niet de eerste elektrische auto die in brand vliegt. En het zal ook niet de laatste zijn. Wel is dit het eerste bekende geval bij Volkswagen. We mogen natuurlijk niet vergeten dat brandende auto’s niet echt een zeldzaamheid zijn. Niemand praat er nog over, maar ook veel klassieke auto’s met een verbrandingsmotor vatten spontaan vuur.  Wie heeft dit nog nooit gezien op de autosnelweg? Maar als het natuurlijk om een spectaculaire brand op een drukke locatie gaat, haalt zo’n incident zeker het nieuws.

Video : Meternieuws / Youtube

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon