Buzz

Ferrari Enzo crasht tijdens testrit na onderhoud

Net geen week geleden is er in Nederland een Ferrari Enzo gecrasht. De hyperexclusieve raakte serieus beschadigd en moest worden getakeld. Opvallend: het was naar verluidt niet de eigenaar die reed.

Geschreven door Joris Bosseloo | 24/01/2022

Het peperdure verkeersongeval vond afgelopen dinsdag plaats in Baarn, nabij Hilversum in de Nederlandse provincie Utrecht. Naar verluidt gebeurde het incident tijdens een testrit na een onderhoudsbeurt van de Italiaanse bolide.

Volgens ooggetuigen gaf de bestuurder van de rode supercar, vermoedelijk een mechanieker, te veel gas nadat het licht op groen was gesprongen, waarna de wagen begon te tollen en er geen correctie meer mogelijk was. De Ferrari crashte tegen de bomen aan de overkant van de weg en wees met zijn neus tegen de rijrichting in.

Advertentie

Ferrari Enzo crash Baarn

Gelukkig raakte er niemand gewond. Er waren evenmin andere betrokken partijen. De schade aan de Enzo is echter groot en bij de klap floepten de airbags eruit.

Over de Ferrari Enzo

Van de Ferrari Enzo werden van 2002 en 2004 amper 399 exemplaren gebouwd. Het gaat om een zeer lage en brede coupé met een atmosferische, 660 pk sterke 6-liter V12 die centraal achteraan ligt en die ook bekend staat omwille van zijn exuberante verbruik.

De naam van dit model brengt hommage aan Enzo Ferrari, de oprichter van het merk die in 1988 overleed in Maranello in de provincie Modena, de thuisbasis van Ferrari en van het Formule 1-team Scuderia Ferrari.

Screenshots + video: ProVisieTV / YouTube

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook