Buzz

Gênant moment: de ‘R’ staat niet voor ‘Racing’

Straatraces zijn een wereldwijd fenomeen geworden en niet zelden gebeuren er incidenten tijdens zo’n illegale bijeenkomst. Dat was onlangs nog maar eens het geval, toen de bestuurder van een krachtige VW Golf R in de verkeerde versnelling stond bij de aanvang van een dragrace.

Geschreven door Joris Bosseloo | 14/10/2021

De video, die druk wordt becommentarieerd op de sociale netwerksite Reddit, begint met een blauwe Volkswagen Golf 6 R en een oranje BMW 1 Reeks Coupé in de hoofdrollen. Beide bolides staan op gelijke hoogte, klaar om elkaar te verslaan tijdens een dragrace (een race op een recht stuk, nvdr).

Vlak voor het moment van vertrek kan je al raden dat dit verhaal slecht gaat aflopen. Het witte achteruitrijlicht van de Golf springt namelijk aan, wat wil zeggen dat zijn achteruitversnelling is ingeschakeld. Of het een Golf R betreft die met een manuele dan wel met een automatische DSG-versnellingsbak is uitgerust, weten we niet.

Knal!

Dat de Golf achteruit in plaats van vooruit schiet, is pijnlijk gezien de vele omstaanders, maar het wordt nog erger als de Duitse hatchback een rode Seat Ibiza vol in de neus raakt en daarbij aardig wat schade veroorzaakt: aan de bumper, de koplampen, de motorkap… en zelfs de motor begint te roken. En om het allemaal nóg erger te maken, pleegt de bestuurder van de Golf vluchtmisdrijf door er meteen vandoor te rijden – ditmaal wél in de juiste versnelling.

Golf R?

De ‘R’ is de krachtigste versie van de Golf en beschikt over vierwielaandrijving en een 2-liter turbomotor op benzine. Ten tijde van de Golf VI (2009-2013) produceerde het model 270 pk en 351 Nm, anno 2021 (Golf VIII) dropt deze sportieveling 320 pk en 420 Nm op de wielen.

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook