Buzz

Na metal zingt Helmut Lotti nu over… verkeersveiligheid

Het minste wat we kunnen zeggen is dat de Belgische zanger Helmut Lotti veelzijdig is. Na een succesvol metalalbum en de bijhorende concerten gooit hij het nu over een andere boeg. Hij zingt over verkeersveiligheid voor de nieuwe BOB-campagne. Dit is het resultaat.

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 30 nov. 2023 | Leestijd: 3 min

De Belgische zanger Helmut Lotti wordt met de jaren beter en bewijst dat hij veel in zijn mars heeft. Zijn laatste album Hellmut Goes Metal is daar een goed voorbeeld van. De Belgische tenor heeft alle registers opengetrokken op het gebied van rock en metal, iets wat we niet verwacht hadden. En de zanger is terug, deze keer om een speciaal doel te steunen.

In 2025 viert de BOB-campagne al zijn dertigste verjaardag, maar de campagne blijft vernieuwen. Bijvoorbeeld door in te spelen op het thema muziek. Vorig jaar draaide de campagne rond de hit It’s My Life van Dr. Alban uit 1992. Ook voor de winter van 2023-2024 is de insteek muzikaal. De organisatoren doen een beroep op Helmut Lotti, die – laten we eerlijk zijn – in een nieuwe wereld terechtkomt.

Advertentie – lees hieronder verder

Eén BOB

Ter ondersteuning van de campagne heeft Helmut Lotti een lied bedacht met de titel Er hoeft maar één BOB te zijn. Het refrein wordt in een radiospot gebruikt. “Als ik uitga en absoluut wil drinken, zal ik ervoor zorgen dat iemand me naar huis brengt. Ik vind drinken en rijden zelf een nefaste combinatie, daarom wil ik graag de BOB-campagne ondersteunen. Meer nog: ik wil gerust zelf BOB zijn als het nodig is. Daar doe ik anderen ongetwijfeld een plezier mee!’”, aldus Helmut Lotti. Aan jou om het resultaat van de campagne te beoordelen…

BOB-resultaten

De campagne start op donderdag 30 november, een timing die gekozen is om het bewustzijn te vergroten vlak voor de traditionele feestdagen. Vorig jaar leidde de BOB-campagne in de winter tot bijna 430.000 wegcontroles, waarbij 1,8 procent van de bestuurders een positieve ademtest aflegde, het laagste percentage sinds de lancering van de campagne. De boodschap komt dus over. Tenminste tijdens de feestdagen, want de campagne van deze zomer resulteerde in een veel hogere 2,5 procent. Ter herinnering: volgens de statistieken kunnen er elk jaar 115 levens gered worden door de wettelijke alcohollimiet van 0,5 g/l te respecteren. 10 procent van de bestuurders rijdt onder invloed op het moment van een ongeval.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon