Buzz

Naar Ukkel kwam Sinterklaas met een Porsche (en lang niet alle reacties zijn positief)

Sinterklaas kwam en ging afgelopen week, tenminste voor diegenen die het hele jaar braaf waren geweest. Maar in Ukkel, dat wordt beschouwd als een van de rijkste wijken van de hoofdstad, verscheen de grote Sint bij een school in een Porsche. Het was een tafereel dat wel een paar reacties uitlokte. En niet allemaal positief.

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 9 dec. 2023 | Leestijd: 4 min

December draait niet alleen om Kerstmis en Oud en Nieuw. Aan het begin van de maand is er ook, hoewel die uit lijkt te sterven, de traditie van Sinterklaas die brave kinderen komt belonen. Meestal reist de grote Sint op een paard. Maar het lijkt erop dat hij van tijd tot tijd ook van vervoermiddel kan veranderen. Zoals in Ukkel, waar Sinterklaas tot verbazing van vele voorbijgangers in een Porsche 911 aankwam bij  l’École des Églantiers.

Erg verrassend want het tafereel waar Sinterklaas samen met pater Fouettard aankwam in een oude Porsche 911 cabriolet was nog nooit eerder vertoond. Ook omdat dat niet het meest praktische voertuig is voor leveringen, tenzij ze natuurlijk snel moeten gebeuren.

Advertentie – lees hieronder verder

Reacties

Het meest verontwaardigde is misschien wel dat de lange Sint zonder gordel werd begeleid door de politie, die duidelijk weinig anders te doen had. De scène werd gefilmd en op sociale netwerken geplaatst.

03

De video creëerde natuurlijk een buzz, maar veroorzaakte ook een golf van verontwaardiging. Veel internetgebruikers plaatsten vraagtekens bij de video en wezen met een beschuldigende vinger naar het “slechte voorbeeld” dat wordt gegeven op een moment dat de regio vervuilende voertuigen probeert te verbieden. Anderen wezen gewoon op een gebrek aan smaak.

Politieke reacties

Andere reacties waren vooral politiek getint. Emmanuel De Bock, een gemeenteraadslid van de oppositie DéFi, liet zich gaan op X/Twitter en wees vooral met de vinger naar de Ecolo-MR meerderheid. Hij ging nog verder op BX1, door erop te wijzen dat “het is alsof je in een andere wereld en een andere tijdsgeest bent.” De gemeente is duidelijk niet bang voor slechte reclame, in een tijd waarin zachte mobiliteit wordt bepleit en ook de COP28 ((Klimaatconferentie van Dubai 2023) wordt gehouden.

Op hetzelfde medium verdedigde de burgemeester van Ukkel, Boris Dilliès (MR), het initiatief waarvoor hij zijn goedkeuring had gegeven: “Het is een jarenlange traditie en de aanwezigheid van de politie is een van de positieve dingen die ze doet voor de bevolking (…) En als er chagrijnige mensen zijn, dan is dat hun probleem.” Het valt nog te bezien wat Sinterklaas van deze kritiek vindt en of hij dit jaar of volgend jaar opnieuw een bezoek zal brengen aan deze gekozen vertegenwoordigers.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon