Buzz

Lijkwagen op basis van een… Peugeot 208

In België zijn lijkwagens traditioneel meestal Amerikaanse of Duitse wagens in een donkere kleur. In Argentinië pakken ze het anders aan. Een tikkeltje.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 27 sep. 2022 | Leestijd: 2 min

Het Argentijnse bedrijf Carrozados Rosano is gespecialiseerd in de transformatie van auto’s naar lijkwagens. Een blik op hun Facebook-pagina leert dat ze gewoonlijk met Franse wagens werken en dat is wellicht ook de reden voor hun nieuwste en toch wel opmerkelijke creatie. Carrozados Rosano maakte namelijk een lijkwagen van de Peugeot 208.

Kolossaal werk

Peugeot 208 lijkwagen

Advertentie – lees hieronder verder

We kunnen ons niet voorstellen hoeveel werkuren het gekost moet hebben om een bescheiden stadswagen te transformeren tot een wagen waarin je een doodskist waardig kunt vervoeren.

De voorkant van de auto bleef hetzelfde, maar de volledige achterkant werd grondig aangepast (de achterdeuren werden geschrapt) om te groeien in de lengte, breedte en hoogte. Heel wat onderdelen werden speciaal voor deze auto gecreëerd, maar hij heeft wel nog de originele bumpers van de 208.

Luxueuze Peugeot

Peugeot 208 hearse

Het eindresultaat dwingt bewondering af, aangezien de lijn van de auto niet al te veel veranderd is. De afwerking van het interieur is ook opmerkelijk, met hoogwaardige materialen zoals licht leder of een vloer in roestvrij staal in de ruimte waar de overledene rust. Deze toch wel bijzondere 208 heeft de andere lijkwagens helemaal niets te benijden.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie