Buzz

Man rijdt politiewagen voorbij met 350 km/u op de teller

In Duitsland liet de bestuurder van een razendsnelle Porsche Panamera zichzelf filmen terwijl hij met een rotvaart van 350 km/u op de Autobahn aan het scheuren was. Wat hij niet had voorzien, is dat hij al doende een politiecombi zou passeren. Lang leve dashcams…

Geschreven door Joris Bosseloo | 04/03/2021

Voor alle duidelijkheid: de chauffeur van de Porsche heeft niets illegaals gedaan, want vooralsnog mag je op bepaalde stukken van Duitse autosnelwegen nog steeds zo hard rijden als je zelf wil (lees: je auto aankan). Of het veilig is om dan snelheden van 350 km/u te halen, is natuurlijk een andere zaak.

De onderstaande video duurt in zijn geheel een dikke 16 minuten. Wie alleen het bewuste inhaalmoment wil zien, moet doorspoelen tot 10 minuten en 52 seconden. De Polizei was onderweg met een Volkswagen Transporter die héél snel in de achteruitkijkspiegel verdween en die dus nooit de kans heeft gehad om de Porsche bij te benen, moesten de agenten dat gewild hebben. De kentekenplaat noteren, had volgens ons ook niet echt mogelijk geweest, behalve misschien als het busje zelf met een deftige dashcam is uitgerust.

Advertentie

Screenshot + video: MotorOliTV/YouTube

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook