Buzz

Mercedes speelt Kerstman: 600 miljoen (!) euro aan bonussen

“Frohe Weihnachten” of Vrolijk Kerstfeest: de ongeveer 100.000 werknemers van Mercedes kregen zopas te horen dat ze een mooie eindejaarspremie van 6.000 euro elk op hun rekening gestort krijgen.

Geschreven door David Leclercq | 18/12/2021

Mercedes maakte op woensdag 16 december bekend dat zijn 100.000 werknemers van een uitzonderlijke kerstbonus zullen kunnen genieten. Elk van hen ontvangt het bedrag van 6.000 euro aan winstdelingspremie en dat vooraleer de resultaten van de constructeur over 2021 bekend zijn.

600 miljoen euro

Als we de rekening maken, kost deze uitzonderlijke bonus Mercedes-Benz nog steeds 600 miljoen euro. En voor het eerst zullen ook de 25.000 werknemers van de dochteronderneming Trucks er mee van kunnen genieten. Dit is een geweldige manier om de medewerkers te bedanken en ook de komende maanden op hun inzet te kunnen blijven rekenen.

Advertentie

Het is waar dat de afgelopen maanden moeilijk zijn geweest voor de hele industrie. En dit zal nog aanhouden, omdat het tekort aan chips nog niet voorbij is. In het beste geval wordt medio tot eind 2022 een terugkeer naar een normale situatie verwacht. (lees verder onder de foto)

Mercedes fabriek usine factory

Het is dus ook enigszins verrassend dat Mercedes zo genereus is terwijl de zaken duidelijk minder floreren dan in andere jaren. Voor de goede orde, in 2018 had het bedrijf 5.000 euro betaald aan zijn werknemers en 5.700 euro in 2017, behalve dus aan de Truck-medewerkers. Het is duidelijk dat Mercedes hoopt zijn troepen te kunnen blijven motiveren en dit is dan ook een positief signaal om 2022 in te gaan.

In ieder geval is het uitkeren van bonussen aan het jaareinde bijna een traditie in Duitsland, die ook bij BMW of Porsche bestaat. Bij die laatste was de premie zelfs opgelopen tot ruim € 9.000 voor 2018, bijna € 10.000 voor 2019 en € 7.850 in 2020. Misschien moet jij ook eens bij je baas aankloppen?

In een verklaring zei het Mercedes-management het volgende:

De bedrijven (Mercedes-Benz Cars en Daimler Trucks, N.D.L.R.) uiten hun dankbaarheid aan de medewerkers voor hun uitzonderlijke werk en flexibiliteit tijdens een jaar dat opnieuw werd gekenmerkt door de coronapandemie en moeilijke algemene omstandigheden.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook