Buzz

Miljardair op het matje geroepen na 417 km/u op de Autobahn

De video onder dit artikel is in een mum van tijd viraal gegaan en je zal zo meteen snappen waarom. We zien beelden van een dashcam waarin wordt vastgelegd hoe een steenrijke zakenman zijn Bugatti Chiron tot het uiterste drijft op de Autobahn en tot 417 km/u op de teller haalt. Niet illegaal op dat deel van de Duitse snelweg, maar de politie kon er toch niet om lachen…

Geschreven door David Leclercq | 22/01/2022

Radim Passer is een echte miljardair, eentje die zich zonder probleem een aantal extreem dure Bugatti’s kan veroorloven. Meer nog: hij verzamelt bolides van dat merk. Zo kocht hij in 2015 een Veyron en reed hij er eens 402,5 km/u mee op de Autobahn in Duitsland.

Snel, maar niet snel genoeg, moet de stinkend rijke Tsjech hebben gedacht. Met zijn nieuwere aanwinst, een Chiron, kon hij zijn eigen record namelijk breken. Zo geschiedde, en uit pure fierheid – en om zijn ervaring met zijn volgers op sociale media te delen – filmde hij zijn dolle rit.

Advertentie

417 km/u

Bugatti Chiron blue

Passer maakte duidelijk dat het zijn doel was om 417 km/u te bereiken op een deel van de A2-snelweg waar geen snelheidsbeperking geldt. Om die duizelingwekkende snelheid effectief te kunnen halen, mocht er amper verkeer zijn op de autostrade met drie rijstroken. De meting vond daarom plaats om 4u50 ‘s morgens. “Dan is het al licht genoeg om ver genoeg te kunnen zien”.

In de video (zie onder dit artikel) verschijnt er effectief 417 km/u is op de teller. Extreem, maar ook extreem gevaarlijk, onder meer omdat de man andere weggebruikers passeerde die véél trager reden. Laat dit laatste nu net het probleem zijn.

Het ministerie van Transport en de politie zijn woedend

Het Duitse ministerie van Transport heeft het beeldmateriaal nauwkeurig bestudeerd. Hoewel Radim Passer op het eerste gezicht niets illegaals heeft gedaan, worden de daden van de bekende zakenman streng veroordeeld. De autoriteiten beschuldigen hem er immers van het leven van andere weggebruikers in gevaar te hebben gebracht tijdens de ‘wilde escapade’.

Het ministerie en de politie baseren zich op de verkeersregels, waarin onder meer staat dat wie aan het verkeer deelneemt, zich zodanig moet gedragen dat anderen niet gevaar worden gebracht of gehinderd worden. Onaangepast rijgedrag, noemen we zoiets in België.

Ach…

Radim Passer reageerde inmiddels al op de commotie. Hij verklaart dat “alles in het werk was gesteld om maximale veiligheid te garanderen”. Voorts dankte hij God voor de goede rijomstandigheden op die dag in juli…

Of de man effectief een boete zal krijgen, is nog niet geweten. Wakker zal het heerschap, met een geschat fortuin van meer dan 300 miljoen dollar, er in ieder geval niet van liggen.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook