Buzz

Moedige Tesla-bestuurder trotseert overstroming

Net zoals bepaalde delen van België wordt China op sommige plekken getroffen door hevige regenval met overstromingen als gevolg. Geen weer om een hond door te laten, maar blijkbaar wel een Tesla…

Geschreven door Joris Bosseloo | 30/07/2021

In de YouTube-video onder dit artikel is te zien hoe een moedige Tesla-bestuurder met zijn Model 3 een overstroming trotseert. De elektrische auto waadt door het diepe water en laat zich niet uit zijn lood staan. Het water staat zo hoog dat het tegen de voorruit van de wagen klettert.

Tesla-baas Elon Musk had al eens opgeschept over het vermogen van de Model 3 om een tijdje op water te kunnen drijven. Dat weet hij omdat het Amerikaanse merk in de Gigafactory van Shanghai, ook wel de ‘Giga Shanghai’ genoemd, over een testruimte beschikt waarin Model 3’s door water rijden.

Maar is het wel zo slim om dat te doen?

Niet echt. Te veel water kan ervoor zorgen dat de auto klaar voor de schroothoop is – meer daarover lees je hier – en het is ook verdomd moeilijk om als bestuurder de diepte in te schatten. Anderhalve meter is blijkbaar nog te doen, maar een diepere plas zouden we zelf niet durven riskeren.

Screenshot + video: Ridesafepaps TV / YouTube

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook