Buzz

Nederlander speelt ‘middelvingerscène’ Paul Walker na

In 2 Fast 2 Furious, het tweede deel van de ellenlange F&F-filmreeks, is op een gegeven moment te zien hoe Brian O’Conner, het personage gespeeld door wijlen Paul Walker, met een opgestoken middelvinger en met zijn ogen naar voren gericht achteruitrijdt, om vervolgens zijn weg ‘normaal’ verder te zetten. Sommige waaghalzen spelen deze ‘iconische’ scène in het echte leven na en pochen ermee op sociale media…

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 11/11/2022 | Leestijd: 2 min

The Fast and the Furious en 2 Fast 2 Furious worden als de betere films van de F&F-saga beschouwd. Enerzijds omdat het format toen nog niet uitgemolken was, anderzijds omdat het er nog relatief realistisch aan toe ging (het veel te grote aantal verzetswissels niet meegerekend). In het toepasselijk genaamde tweede deel was Vin Diesel niet van de partij, maar de in 2013 overleden Paul Walker gelukkig wel.

2FAST2FURIOUS

Advertentie – lees hieronder verder

Het plot in een notendop

Zijn politiebadge is hij al kwijt, al vraagt de arm der wet O’Conners medewerking om een stinkend rijke crimineel te strikken die agenten omkoopt om zijn duistere zaakjes toe te dekken. Opnieuw moet Brian infiltreren, daarin geholpen door jeugdvriend Roman Pearce (vertolkt door Tyrese Gibson) die het niet kon verkroppen dat zijn maat bij de flikken was gegaan. Onze held rijdt in de prent voornamelijk met een getunede, gifgele Mitsubishi Lancer Evo VII die door de FBI getraceerd wordt.

Mitsubishi Lancer Evo 2Fast2Furious

Het spreekt voor zich dat er in 2F2F met spectaculaire rijkunsten wordt uitgepakt, zoals in de scène die we hierboven hebben aangehaald en die we onder dit artikel nog eens tonen. Straf, vonden en vinden fans van over de hele wereld, en zelfs een twintigtal jaar na datum doen nog veel (amateur)piloten een poging om Walker te evenaren. In het tuningmilieu heeft men het trouwens over de ‘Brian O’Conner school of driving’. Dat wil al wat zeggen.

Gelukt !

Terug naar Nederland nu, waar de bestuurder van een oranje Honda CRX Del Sol de bewuste scène naspeelt en tot een goed einde probeert te brengen. Dat lukt gelukkig, zoals je in deze video op Instagram kan zien, al is het toch een beetje close

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie