Buzz

Peperdure Aston Martin DB6 vernield tijdens achtervolging

In de regio van Parijs heeft iemand een prachtige Aston Martin DB6 stevig in een gebouw geboord. Hoe dit is kunnen gebeuren? Dat kom je zo meteen te weten…

Geschreven door Joris Bosseloo | 09/12/2020

Dit incident waarbij de ongeveer een half miljoen euro kostende Britse klassieker zware schade opliep, om nog te zwijgen van het gebouw dat de schok heeft opgevangen, gebeurde meer dan een week geleden tijdens een kat-en-muisspel met de politie in het Franse departement Essonne. De bestuurder van de prachtige Aston Martin DB6 – de opvolger van de DB5 die wereldberoemd werd door Sean Connery als James Bond – had zich onttrokken aan een verkeerscontrole, met als logisch gevolg dat de achtervolging werd ingezet. Die liep, zoals je duidelijk kan zien, bijzonder slecht af voor de dure oldtimer.

Waarom?

Volgens verschillende bronnen was de DB6 niet van de bestuurder maar had de man de wagen vlak voor de controle gestolen. Je zou voor minder vluchten, denkt een crimineel dan. In ieder geval leverde de crash tegen de gevel van het plaatselijke culturele centrum straffe beelden op, die via een post op Twitter werden gedeeld. Dit voorval doet ons een beetje denken aan het recente ongeval met een Jaguar XJ220.   

Advertentie

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook