Buzz

Politie gevangen in eigen Tesla

Toen een politiepatrouille enkele fietsers wou controleren in het Zwitserse Basel, kregen de agenten de deuren van hun Tesla Model X niet meer open. Dit tot groot jolijt van de overtreders. Uiteindelijk konden de flikken via het raam uit het voertuig klauteren.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 27/09/2022 | Leestijd: 2 min

Het zal je maar overkomen als politieagent: een weggebruiker willen controleren en dan constateren dat je niet meer uit je eigen voertuig geraakt omdat de deuren geblokkeerd zijn. Dat overkwam een patrouille in Zwitserse Basel, volgens de berichten van de Basler Zeitung.

Tijdens een patrouille met een fraaie elektrische Tesla Model X 100D wilden de agenten twee fietsers controleren. Eén daarvan stopte keurig, maar de andere koos het hazenpad. Daarop wilden de agenten hun voertuig verlaten om die persoon tegen te houden … maar dat lukte niet omdat de deuren plots niet meer opengingen. Dit natuurlijk tot groot jolijt van de overtreder en de omstaanders die platlagen van het lachen.

Advertentie – lees hieronder verder

Ontsnappen door het raam

Polizei Basel

Uiteindelijk kroop een agent dan maar door het raam dat nog wel openging en werd de fietser alsnog aan een controle onderworpen. Het is niet bekend of hij een boete voor smaad kreeg.

De politie van Basel onderzoekt dit voorval, omdat het een potentieel gevaar kan betekenen als de agenten de Tesla snel moeten verlaten. Bijvoorbeeld als het voertuig in brand schiet of als de agenten bedreigd worden met een vuurwapen en ze elders dekking moeten zoeken. Als noodprocedure is het steeds mogelijk in de Tesla via een hendel de koffer van binnenuit te openen en het voertuig langs daar te verlaten.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie