Buzz

Politieman getuigt na zwaar verkeersongeval: “Overal aasgieren”

Op Facebook heeft een politieagent – terecht – zijn frustraties geuit over het gedrag van de vele “toeschouwers” na het zware verkeersongeval in Limburg, waarbij zo’n 13 wagens geraakt werden en verschillende gewonden vielen. Deze pottekijkers gedraagden zich volgens de man als “aasgieren” en “lijkenpikkers”.

Geschreven door Joris Bosseloo | 04/08/2020

Afgelopen weekend veroorzaakte een 64-jarige bestuurder van een pick-up van het type Dodge Ram enkele zware verkeersongevallen waarbij gelukkig geen doden vielen. Een politieagent die ter plaatse was, heeft achteraf zijn frustraties op Facebook geuit. Niet over het ongeval, wel over het gedrag van de vele kijklustigen die vooral in de weg liepen en het nodig vonden om zoveel mogelijk te filmen en foto’s te trekken van de wrakken en de slachtoffers.

Op sarcastische wijze “bedankt” de man iedereen die “ongegeneerd tussen de wrakken doorliep met de smartphone in de hand terwijl er nog mensen kermend van de pijn gekneld zaten in hun voertuig”.  Hij “excuseert” zich daarnaast aan eenieder “die 5 keer werd weggestuurd maar telkens weer terugkwam”. “Mogelijk was ik niet duidelijk genoeg”, zo staat in het bericht te lezen.

Een bepaalde juffrouw vond het blijkbaar zelfs nodig om “al lachend een selfie te nemen met op de achtergrond mensen die afgevoerd werden op brancards”, terwijl een man kwam klagen omdat de beamte zijn kentekenplaat had opgeschreven nadat hij “ongegeneerd vertraagde in de trekkende file, zijn gsm bovenhaalde en opzichtig begon te filmen terwijl hij werd aangemaand om verder te rijden.” Het volledige bericht kan je hieronder lezen.

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook