Verkeersveiligheid

XXL-pick-ups verbieden in België?

In Houthalen-Helchteren in Limburg is afgelopen zondag een verschrikkelijk zwaar auto-ongeval gebeurd. Een 64-jarige spookrijder reed met een Dodge Ram verschillende wagens in de vernieling en er wordt van een absolute horrorcrash gesproken. Niet minder dan 8 mensen raakten gewond en de aangerichte schade was enorm. Het doet de eis van sommige organisaties opnieuw luider klinken om zware pick-ups te verbieden.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 03/08/2020 | Leestijd: 1 min

Er rijden meer dan 30.000 pick-ups rond in België, waaronder een heel aantal extra grote modellen die vanuit de Verenigde Staten werden ingevoerd. “Voor cowboys”, zeggen sommigen. Van de Amerikaanse modellen is vooral de Dodge Ram erg populair bij liefhebbers van het genre. Probleem: als daarmee gecrasht wordt, zijn de gevolgen soms niet te overzien.

RAM

Advertentie – lees hieronder verder

Twee voorbeelden van vorig jaar: In mei reed zo’n dikke Dodge twee wagens aan tijdens een mislukt inhaalmenoeuvre, met een zwaargewonde als resultaat, en in november liet een jonge Fransman het leven nadat zijn kleine Renault Twingo tot schroot werd herleid. Een niet te missen kanttekening: in beide gevallen hadden de bestuurders die de ongevallen hadden veroorzaakt, gedronken, wat niet wegneemt dat er werd – en nu opnieuw wordt – opgeroepen om zo’n zware vrijetijdsvoertuigen van Belgische wegen te bannen, wegens “te gevaarlijk”.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie