Buzz

Porsche 917: best in neutraal starten

Op het voorbije concours d’elegance in Pebble Beach was er een incidentje met een Porsche 917 waarvan de motor werd gestart, zonder dat er echter werd gecontroleerd of de versnellingsbak in neutraal stond. En dat kan een verrassing opleveren…

Geschreven door David Leclercq | 25/08/2021

De Porsche 917 is een geweldige auto, een racebolide die een meesterhand aan het stuur vereist, omdat de kleinste fout anders fataal kan zijn. Dit is dus een levensgevaarlijk tuig voor wie er onbezonnen mee omgaat. Maar wie kon vermoeden dat deze wagen ook stilstaand een gevaar zou kunnen betekenen, gewoon door zijn motor te starten

In Pebble Beach

Dit incident vond plaats op het voorbije concours d’élégance van Pebble Beach in Californië, één van de topevenementen voor verzamelaars van exclusieve wagens. Elk jaar – als er geen covid is – worden hier de mooiste oldtimers ter wereld geshowd. Ook dit jaar was het spektakel weer magisch. Er was zelfs wat hekserij in het spel. Of wat het eerder onhandigheid met een bepaalde Porsche 917? De eigenaar probeerde de wagen voor het aanwezige publiek op gang te brengen… maar was echter vergeten te controleren of de versnellingsbak van de bolide in neutraal stond.

Op Instagram

@e_n_o_r_e_v legde op Instagram het moment vast waarbij de Porsche 917 werd gestart terwijl hij niet in neutraal stond en het publiek zich bliksemsnel uit de voeten moest maken om niet verpletterd te worden. De man in de auto kon ook gelukkig zijn benen nog wat optrekken, anders was hij zeker met zijn voeten onder zijn eigen bolide beland. Gelukkig raakte niemand hierbij gewond.

Eerbetoon aan de 917

Dit jaar was een bijzonder editie op Pebble Beach met de aanwezigheid van een zeer groot aantal Porsches 917. Ze waren in totaal met 13 om de 50e verjaardag van de overwinning te vieren tijdens de 24 Uren van Le Mans 1971. Trouw aan zijn reputatie is deze 917 een wedstrijdauto met een uitzonderlijke stamboom, maar hij heeft ook de kwalijke reputatie zeer gevaarlijk te zijn. En dat werd hier nogmaals bevestigd, gelukkig zonder veel erg.

Video : e_n_o_r_e_v / Instagram

 

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook