Buzz

Porsche door helikopter betrapt op zwaar overdreven snelheid

Flitspalen zijn een vertrouwd straatbeeld geworden, mobiele snelheidscontroles duiken alsmaar vaker op en West-Europa wordt langzaam maar zeker volgebouwd met trajectcontroles. Maar wist je dat er nog manieren bestaan om hardrijders te betrappen? De Spaanse Guardia Civil doet het alvast met helikopters…

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 21 jul. 2022 | Leestijd: 2 min

De onderstaande video werd met de wereld gedeeld door de Guardia Civil en toont een Porsche 911 die véél sneller dan toegelaten op een Spaanse autosnelweg rijdt. De bestuurder van die Duitse bolide had natuurlijk helemaal niet in de gaten dat hij door een politiehelikopter werd gevolgd. Dat toestel had een geijkt snelheidsmeettoestel aan boord waardoor ze exact konden zien aan welke rotvaart de grijze coupé aan het scheuren was.

285 km/u

De chauffeur van de Porsche, een Ier die blijkbaar met vakantie was, werd geklokt op 285 km/u. In Spanje geldt net zoals in België een maximumsnelheid van 120 km/u, dus een kleine rekensom leert ons dat de man daar zomaar eventjes 165 km/u boven zat. Vanzelfsprekend hadden de in de lucht hangende patrouilleurs hun collega’s op de grond ingelicht over de laagvlieger, die hem wat verderop wisten te onderscheppen.

Advertentie – lees hieronder verder

Porsche 911 Spain

Na de interceptie mocht het heerschap het gaan uitleggen op het politiebureau in Madrid. Er hangt hem niet alleen een zware boete boven het hoofd, maar ook zes maanden gevangenisstraf en een verbod om vier jaar lang in Spanje met de wagen te rijden. Volgend jaar naar Italië dan maar? Of naar Duitsland, vóór men daar overal snelheidsbeperkingen invoert?

Screenshots en video: Narcodiario / YouTube

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie