Buzz

Rolls-Royce mag Italië niet in omwille van interieur

Een vreemd verhaal vanuit Italië, waar de douane een Rolls-Royce in beslag heeft genomen omwille van de lederkeuze voor het interieur.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 01/06/2021 | Leestijd: 3 min

De Rolls-Royce Phantom kwam vanuit Rusland en was bestemd voor een bedrijf in Rome. Die importsessie verliep niet zoals gewenst, want de Italiaanse douane ontzegde de luxeslee de toegang tot het land.

Waarom?

Vanwege het interieur. De binnenkant van de Rolls was namelijk gespekt met krokodillenleer, dat zowel de stoelen, de armsteunen als de deurpanelen bedekte. “Mag niet”, aldus de douaniers, want krokodillen zijn beschermd en de handel in krokodillenhuid wordt gereguleerd. Officieel spreekt men van ‘Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora’, kortweg CITES, dat we vertalen naar ‘Vedrag inzake internationale handel in bedreigde in het wild levende dier- en plantensoorten’. De ambtenaren die de speciale Phantom onderzochten, kwamen tot de vaststelling dat men niet over de benodigde vergunningen beschikte.

Advertentie – lees hieronder verder

En nu?

De Britse auto staat momenteel stof te vergaren en er wordt bekeken wat de volgende stappen zijn. Mogelijks zal het krokodillenleer verwijderd moeten worden, waarna de wagen alsnog Italië zal binnenmogen. De vraag is of de koper dan nog steeds geïnteresseerd zal zijn. Wij hebben een bruin vermoeden van niet.

Niet de eerste keer

Volgens het agentschap, dat ADM heet, komen zulke praktijken steeds vaker voor. Tuners uit het oostblok staan bovendien bekend voor hun exotische smaak, waarbij het gebruik van huiden van beschermde diersoorten niet wordt geschuwd. We denken spontaan aan het incident met Dartz, een Letse constructeur die in 2009 een SUV aanbood met een interieur met walvisleer.

Beeld: adm_gov / Instagram

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie