Buzz

Soms regent het geld op de autosnelweg

Deze verrassende gebeurtenis vond plaats op een Californische snelweg in de buurt van San Diego: de rijstroken waren plots allemaal bedekt met groene biljetten, alsof ze uit de lucht vielen. Maar daar is een logische verklaring voor.

Geschreven door David Leclercq | 24/11/2021

Geld komt toch niet uit de lucht vallen? Soms wel, want dat gebeurde inderdaad op een snelweg in de buurt van San Diego waar letterlijk enkele honderden meters bedekt waren met de mooie groene biljetten. Dat merkten ook vele automobilisten op die gewoon hun voertuig stopten om het geld op te rapen.

Op sociale netwerken verschenen er talloze video’s van deze loterij in openlucht. Daarin zie je inderdaad de chauffeurs alle kanten op rennen om zoveel mogelijk geld te verzamelen.

Een gek busje

Uiteraard was dit geen nieuw weerfenomeen, maar een probleem waar een geldtransportbusje kreeg mee af te rekenen. Blijkbaar gingen de deuren van het voertuig onverwacht open, waardoor de kostbare lading over de weg verspreid raakte.

Geen geluk echter voor deze automobilisten. Hun vreugde was inderdaad van korte duur, omdat de politie hen opriep om het geld meteen terug te geven, met de melding dat de FBI op de zaak zat, en dat het gezien de vele online video’s van dit evenement niet moeilijk zou zijn om degenen te vinden die hun zakken met biljetten hadden gevuld.

Argent sur l'autoroute San Diego

“Op verscheidene video’s is te zien hoe mensen geld stelen op de snelweg door het van de grond op te rapen. De biljetten die uit de vrachtwagen vlogen, voor een totaalbedrag van duizenden dollars, behoren toe aan de bank en moeten worden overhandigd aan een politiebureau”, zei sergeant Curtis Martin op een persconferentie van de politie.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's