Buzz

Spofec Rolls-Royce Cullinan Overdose S: nooit genoeg

Spofec, een dochteronderneming van tuner Novitec, heeft een evolutie van de Rolls-Royce Cullinan Overdose voorgesteld, de Overdose S. De prestaties zijn even indrukwekkend als zijn uiterlijk.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 12 nov. 2023 | Leestijd: 2 min

De Rolls-Royce Cullinan is op zich al geen gewone SUV. Met zijn lengte van 5,34 m en lijnen die meer doen denken aan een pantserwagen dan aan een auto, blijft hij niet onopgemerkt. Toen Spofec, een dochteronderneming van de beroemde tuner Novitec, besloot de auto onder handen te nemen, gingen ze grondig te werk. Het koetswerk werd verbreed, de ophanging werd 40 mm verlaagd, het radiatorrooster werd matzwart gemaakt en het geheel rust op enorme velgen van 24 duim.

5__FitMaxWzEyODAsMTAyNF0

Advertentie – lees hieronder verder

À la carte

Ook het interieur werd volledig herwerkt. Het personalisatieprogramma omvat leder in alle kleuren, verschillende soorten alcantara en een ruime keuze aan afwerkingen om de originele inzetstukken aan te passen. Alles is mogelijk, zelfs de grillen van de meest veeleisende klanten.

6__FitMaxWzEyODAsMTAyNF0

Vermogen en koppel

Om deze auto van 2,6 ton aan te drijven, heeft Spofec de 6.5 V12-motor van BMW aangepakt, waardoor hij nu 707 pk en 1.060 Nm levert. De acceleratietijd van 0 naar 100 km/u bedraagt nu 4,6 seconden. De topsnelheid zou begrensd blijven tot 250 km/u. Om te genieten van de motorklank heeft Spofec een roestvrijstalen uitlaatlijn ontwikkeld met een elektronische klep om het geluidsniveau te regelen.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon