Buzz

Stadsbestuur maakt gloednieuwe parkeerplaatsen onbruikbaar

Het Bergens stadsbestuur heeft besloten om palen te plaatsen in het midden van enkele gloednieuwe parkeerplaatsen. Alweer een voorbeeld van (typisch Belgisch) wanbeheer van de openbare ruimte.

Geschreven door Maxime Hérion | 12/10/2021

In het stadscentrum van Bergen (Mons) is de Rue Antoine Clesse sinds kort heringericht. Deze werkzaamheden hebben een jaar geduurd en in die periode werd de weg volledig vernieuwd, evenals de afwatering.

Sindsdien is de straat in kwestie beter voorzien op fietsers en voetgangers, al duurde het niet lang alvorens er werd geklaagd. Een aantal nieuwe parkeerplaatsen werden namelijk van kant gewisseld en dat leverde problemen op. De ‘oplossing’ voor die problemen vallen onder de categorie ‘typisch Belgisch’.

Te dicht

De parkeerplaatsen bevonden zich voortaan te dicht bij de voorgevels van huizen, wat “toegangsproblemen veroorzaakte”. De gemeentelijke diensten werden daarvan op de hoogte gesteld en op sociale netwerken begonnen foto’s te circuleren waarin de situatie aan de kaak werd gesteld.

De beleidsmakers van Bergen reageerde op een op zijn zachtst gezegd onconventionele manier, namelijk door palen op de parkeerplaatsen te plaatsen waardoor het gebruik ervan compleet verhinderd wordt. Wie er woont en niet over een garage beschikt, voelt zich tekortgedaan.

Een tijdelijke situatie?

capture d'écran RTL Info

Na contactname met het stadsbestuur werd beweerd dat deze bizarre situatie van tijdelijke aard is. De onbruikbare plaatsen – lees: de parkeervakken – zullen namelijk verwijderd worden.

Volgens Stéphane Bernard, schepen van werken, werd de verplaatsing van de parkeerplaatsen door omwonenden gevraagd omdat ze de toegang tot garages belemmerden. Het eindresultaat is dat Bergen minder parkeermogelijkheden zal bieden dan gepland.

Screenshots: RTL Info

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's