Buzz

Steven Spielberg gaat remake van Bullit maken

Bullit uit 1968 is ongetwijfeld een monument uit de filmwereld. Een symbool waarvan Steven Spielberg nu een remake gaat maken. Kijk je er ook al naar uit?

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 28/11/2022 | Leestijd: 2 min

De film Bullit, die in 1968 werd geregisseerd door Peter Yates en een commercieel succes werd, moet natuurlijk niet meer voorgesteld worden. Deze prent won de Oscar voor de beste montage in 1969, terwijl ze ook werd genomineerd voor beste soundtrack. De film won eveneens de Mystery Writers of America award voor het beste scenario.

De film is natuurlijk ook bekend door de aanwezigheid van een van de sterren van die tijd, Steve McQueen, maar ook omwille van de fantastische achtervolging door de straten van San Francisco. Dit werd één van de meest iconische scènes uit de filmwereld. 

Advertentie – lees hieronder verder

Remake

Tot nu toe kwam er nog geen remake van deze cultfilm. Maar nu gaat Steven Spielberg de uitdaging aan. Een verrassende situatie, want Spielberg is een van de meest gerenommeerde en invloedrijke filmmakers sinds de jaren 1970, toen hij zijn eerste speelfilm Duel, ook een roadmovie, uitbracht.

bullit-2

Spielberg heeft al eens een remake gemaakt, namelijk West Side Story, maar die versie kende niet meteen een groot succes, integendeel. En juist om deze valkuil te vermijden, zal Spielberg het dit keer anders aanpakken: de film zal draaien rond het personage van politieluitenant Frank Bullitt. Momenteel is de 75-jarige regisseur (en producent) in onderhandeling met Warner Bros om dit idee op het scherm te brengen, samen met McQueen’s kleindochter en kleinzoon die ook beide producenten zijn.

Acteur gevonden

Natuurlijk is er de vraag welke acteur de rol van Steven McQueen in de film op zich zal nemen. Dat is zeker geen gemakkelijke opdracht. Maar Spielberg zou zijn man reeds gevonden hebben in de persoon van Bradley Cooper, die de laatste tijd in heel andere genres heeft geschitterd. Afwachten maar hoe dat zal uitdraaien. We hopen alleen dat de Mustang van toen niet wordt vervangen door de elektrische Mustang Mach-E GT. Tenzij Hollywood volledig de groene toer wil opgaan…

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie