Buzz

Tank vs BMW: 1-0

In de categorie ‘non-nieuws’ tonen we vandaag een korte doch entertainende video over een tank die over een BMW rijdt. Sit back and relax…

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 08/11/2021 | Leestijd: 1 min

In Duitsland, meer bepaald in Grafenwöhr, wordt jaarlijks sinds 2016 de Strong Europe Tank Challenge (SETC) gehouden. Deze toch wel vreemde competitie hebben we te danken aan zowel het Duitse als het in Europa gevestigde deel van de US Army.

Tijdens de SETC nemen bemanningen van zowel NAVO- als niet-NAVO-partners het tegen elkaar op tijdens een reeks defensieve en offensieve proeven.

Advertentie – lees hieronder verder

Arme BMW

tank vs BMW 3

De video onder dit artikel dateert van 2019 en kwam onder onze aandacht dankzij de Nederlandse tak van Top Gear. Erin te zien, is hoe een Leopard 2A4 -tank een oude BMW 3 Reeks tot een hoopje oud schroot herleidt.

Dat te schok enorm is, spreekt natuurlijk voor zich. Niet verwonderlijk als je weet dat zo’n metalen luipaard ongeveer 62 ton op de weegschaal legt.

Voor de liefhebbers: zijn V12 biturbodieselmotor levert ruwweg 1.500 pk – evenveel als een Bugatti Chiron – en de topsnelheid van dit monster bedraagt een aardige (gezien het hoge gewicht) 72 km/u. Net genoeg om Belgische autosnelwegen op te mogen.

Video + screenshots: Dani / YouTube

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie