Buzz

Tesla brengt Gigabier op de markt: 89 euro voor amper 3 flesjes…

Elon Musk is van verschillende markten thuis: na onder meer raketten, elektrische auto’s, zonnepanelen en thuisbatterijen, gaat de in Zuid-Afrika geboren Amerikaan nu ook bier aan de man brengen. Geen goedkoop bier overigens, want voor een drieflessenpakket wordt zomaar eventjes 89 euro (!) aangerekend…

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 6 apr. 2023 | Leestijd: 4 min

Elon Musk is wat we een bezig baasje noemen. Zowat alles dat hij aanraakt, lijkt in goud te veranderen. Het gaat dan ook niet voor niets om de rijkste mens ter wereld. Zijn bekendste producten zijn natuurlijk de elektrische auto’s (Tesla) en de ruimteraketten (SpaceX), al liggen zijn eieren in nog een heleboel andere manden. Zo is hij bijvoorbeeld ook bezig met artificiële intelligentie en chips die onze hersenen moeten ‘verbeteren’ (Neuralink).

Stuk voor stuk serieuze zaken dus, al gaat Musk af en toe ook de ludieke kant op. Denk aan grappige kersttruien en nu met wat ‘Gigabier’ heet. In wezen gaat het om een pak van slechts drie flesjes van 33 cl dat voor een bijna misselijkmakende 89 euro wordt verkocht. Daar heb je al een zeer goed wijntje voor.

Advertentie – lees hieronder verder

De commercialisatie van het Gigabier komt overigens niet uit de lucht gevallen. De komst ervan werd al beloofd in 2021 om de komst te vieren van de Cybertruck, Tesla’s extreem scherp en eenvoudig gelijnde elektrische pick-up waarvan de releasedatum voortdurend wordt uitgesteld.

Voor de gelegenheid krijgen de flessen een origineel ontwerp – of wat had je gedacht – met een duidelijke knipoog naar de Cybertruck. Het is wellicht ook dat wat de prijs zo de hoogte in drijft. “Elke fles is gehuld in een glanzend zwarte, naadloze hoes met een Giga-watermerk dat oplicht in het donker”, aldus Musk. Je raadt het al, dit zijn eigenlijk gewoon flesjes voor verzamelaars en diehard Tesla-adepten.

teslabier

Duitse traditie in ere houden?

Voor Tesla is dit trouwens niet alleen een eerbetoon aan de Cybertruck, die zal worden vervaardigd in de Duitse fabriek nabij Berlijn, maar ook om “het 500-jarige bestaan van de Duitse traditie van bier brouwen volgens het Reinheitsgebot te vieren”.

Het Gigabier (een samentrekking van Gigafactory en bier, voor wie dat nog niet doorhad) is dan ook niet Amerikaans, maar Duits – weliswaar gedistribueerd door de Nederlandse groep BrouwUnie. Voor de echte bierliefhebbers onder de Gocar-lezers: de smaak heeft aroma’s van bergamot, citrus en zoet fruit.

Nog even ter herinnering: dit is niet de eerste keer dat Tesla de alcoholmarkt betreedt. Enige tijd geleden heeft het merk kortstondig een fles tequila op de markt gebracht (Teslaquila…) met een eveneens erg stevig prijskaartje (250 dollar, alsjeblieft). Voorts bracht Musk ook al parfum op de markt, à rato van 100 dollar per flesje.

Biere-Tesla-2

Over de totale oplage – of de verkoop – van het Gigabier bestaat nog onduidelijkheid. We gaan er alvast niet van uit dat de gouden drank lang te koop zal worden aangeboden. Je kan je ook terecht de vraag stellen of het wel slim is om zich als autofabrikant aan alcohol te linken, gezien de vele verkeersongevallen veroorzaakt door bestuurders onder invloed… De bekendste topman van deze planeet zal er waarschijnlijk zijn slaap niet om laten.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon