Buzz

Tesla Cybertruck is sterker dan 911… zelfs als hij 911 sleept

Tesla begint zijn eerste Cybertrucks af te leveren. En het is onvermijdelijk dat deze eerste leveringen gepaard gaan met allerlei tests, waarvan sommige een beetje gek zijn. Zoals deze dragrace met een Porsche 911.

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 5 dec. 2023 | Leestijd: 3 min

Na vele maanden vertraging rolt de Tesla Cybertruck nu eindelijk van de productielijnen in Texas. Dit voertuig is het onderwerp van veel speculatie en met een zeer grote vraag, waardoor Tesla zelfs stappen heeft ondernomen om te voorkomen dat de prijzen op de tweedehandsmarkt exploderen.

Voor liefhebbers is de komst van een nieuwe Tesla op de markt natuurlijk altijd een gebeurtenis en sommigen gebruiken deze machines al snel op allerlei manieren om een buzz te creëren op het internet. In dit geval deed Tesla’s communicatieteam mee met een promotiefilmpje waarin een dragrace tussen de Cybertruck en een Porsche 911 te zien was. Ongelijk? Niet per se, vooral omdat de Cybertruck een aanhanger trok met een andere 911 erop gemonteerd…

Advertentie – lees hieronder verder

Krachtmeting

Het doel was natuurlijk om het volledige vermogen van de Cybertruck te demonstreren over een parcours van 400 m vanuit stilstand. De verrassing was natuurlijk dat de Cybertruck sneller was dan zijn opponent, de 911 en de race in 11 seconden voltooide. Dit was een bron van amusement voor internetgebruikers, die op de sociale netwerken opmerkten dat “Tesla een manier heeft gevonden om de Porsche 911 sneller te maken”.

We kunnen ook niet ontkennen dat de Cybertruck het niet slecht doet: zijn drie elektromotoren ontwikkelen 845 pk en hij claimt een sprintje van 0-100 km/u in slechts 2,7 seconden. De actieradius van de batterij wordt geschat op 515 tot 705 km, dankzij een range extender. De Cybertruck wordt momenteel verkocht voor $99.990 en het is nog niet bekend of hij ook naar Europa komt, gezien zijn omvang. Waarschijnlijker is de komst van een kleinere Cybertruck, die dan elders in de wereld op de markt zou kunnen worden gebracht.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon